Oltean: Moţiunile de cenzură vor fi dezbătute luni, pentru a nu afecta dezbaterile la buget

Vicepreşedintele Camerei Ioan Oltean (PDL) a declarat, miercuri, că, şi în cazul în care opoziţia va depune în zile diferite cele două moţiuni de cenzură la legile salarizării, acestea vor fi dezbătute tot luni de Parlament, pentru a nu modifica dezbaterile la bugetul de stat pe anul 2011.

23 afișări
Imaginea articolului Oltean: Moţiunile de cenzură vor fi dezbătute luni, pentru a nu afecta dezbaterile la buget

Oltean: Moţiunile de cenzură vor fi dezbătute luni, pentru a nu afecta dezbaterile la buget (Imagine: Mircea Rosca/Mediafax Foto)

"Faptul că astăzi (miercuri - n.r.), probabil, vor depune o moţiune de cenzură determinând ca mâine (joi - n.r.) şedinţa reunită a celor două Camere să poată să se întrunească şi să ia în calcul lecturarea acesteia, sau mâine vor depune cealaltă moţiune ca să determine convocarea unei alte şedinţe comune vineri sau sâmbătă pentru a putea să lectureze şi această moţiune, cele două moţiuni, cu certitudine, vom încerca să le discutăm în aceeaşi zi, şi anume luni, 20 decembrie, pentru a nu modifica dezbaterile pe legea bugetului pentru zilele următoare", a precizat Oltean.

Potrivit lui Ioan Oltean, dacă ar fi după opoziţie, bugetul s-ar vota probabil în noiembrie anul viitor.

"Dar, eu cred că există în acest Parlament o majoritate, chiar dacă ea este mai sensibilă, dar există o majoritate care va avea grijă ca acest buget să se voteze până la sfârşitul acestui an, cu voia sau fără voia actualei opoziţii, care se dovedeşte din capul locului obstrucţionistă şi distructivă", a adăugat liderul PDL.

Preşedintele PSD, Victor Ponta, a anunţat, miercuri, că opoziţia va depune două moţiuni de cenzură, respectiv una pe legea salarizării pe 2011 şi cealalată pe legea-cadru a salarizării unitare.

Una dintre moţiuni va fi depusă miercuri, iar cealaltă probabil joi.

Ponta a afirmat că data la care vor fi discutate moţiunile de cenzură trebuie stabilită de Birourile permanente reunite.

Întrebat care sunt şansele de reuşită, Ponta a răspuns: "Nu-mi fac iluzii".

Şi liderul deputaţilor PSD, Mircea Duşa, a declarat că social-democraţii vor depune miercuri sau joi moţiunile de cenzură la legile salarizării şi că abia după ce acestea vor fi depuse se poate stabili un calendar de dezbatere în Parlament.

Plenul Parlamentului a decis, marţi, ca în cazul în care opoziţia depune moţiune de cenzură la asumarea răspunderii Guvernului la legile salarizării, aceasta să fie citită joi şi dezbătută şi votată luni, 20 decembrie.

Preşedintele PSD, Victor Ponta, a declarat însă luni că social-democraţii vor ca moţiunea de cenzură de după asumarea pe Legea salarizării să fie votată după 31 decembrie.

Guvernul şi-a asumat, marţi, răspunderea în Parlament pe cele două legi.

Guvernul îşi poate angaja răspunderea în faţa Camerei Deputaţilor şi a Senatului, în şedinţă comună, asupra unui program, a unei declaraţii de politică generală sau a unui proiect de lege.

Executivul este demis dacă o moţiune de cenzură, depusă în termen de 3 zile de la prezentarea programului, a declaraţiei de politică generală sau a proiectului de lege, a fost adoptată.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici