Oltean: Nicio moţiune de cenzură nu are nicio şansă, absolut niciuna

Vicepreşedintele PDL Ioan Oltean a declarat, vineri, într-o conferinţă de presă, că moţiunea de cenzură pregătită de PSD nu are "nicio şansă".

22 afișări
Imaginea articolului Oltean: Nicio moţiune de cenzură nu are nicio şansă, absolut niciuna

Oltean: Nicio moţiune de cenzură nu are nicio şansă, absolut niciuna (Imagine: Mircea Roşca/Mediafax Foto)

Deputatul Ioan Oltean a declarat că Guvernul îşi va asuma răspunderea pe pachetul legislativ care va impune luarea unor măsuri de austeritate, fiindcă acestea trebuie puse în aplicare de la 1 iunie, dar o eventuală moţiune de cenzură se va solda cu un eşec.

"Nicio moţiune de cenzură nu are nicio şansă, absolut niciuna. Actuala majoritate este suficient de solidă pentru a depăşi astfel de momente şi este pregătită să guverneze, e conştientă de realităţile cu care se confruntă România şi că nu există altă cale. Calea populismului unui partid al lui Iliescu, a unui parlamentar care nu a făcut nimic în atâţia ani - nu, acestea nu sunt căi de rezolvare a problemelor cu care se confruntă România. De populisme suntem sătui", a spus Oltean.

El a dat asigurări că Executivul Boc va rămâne şi va continua să guverneze.

"În opinia mea, aproape sută la sută Guvernul îşi va asuma răspunderea, fiindcă măsurile trebuie puse în aplicare de la 1 iunie. Nu există nicio posibilitate să fie puse în aplicare prin acte normative. Eu nu sunt Mafalda, dar aşa, din ce se întâmplă în Parlament, eu cred că nu există niciun fel de pericol în ce priveşte căderea Guvernului, absolut niciunul", a declarat Ioan Oltean.

Liderul PSD, Victor Ponta, a spus, vineri, că, în momentul în care Guvernul îşi va asuma răspunderea pe proiectul de lege care include aceste măsuri, PSD va depune o moţiune de cenzură care va conţine revendicările sindicatelor, alături de alte puncte specifice unui partid social-democrat.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici