Oltean: Niciun cetăţean nu poate fi păcălit că sub denumirea de Mişcare Populară PDL ar fi altceva

Secretarul general al PDL, Ioan Oltean, afirmă că "niciun cetăţean nu poate fi păcălit că sub denumirea de Mişcare Populară PDL ar fi altceva", el considerând că PDL trebuie să se prezinte electoratului aşa cum este, "cu tot ce a făcut bun şi rău".

170 afișări
Imaginea articolului Oltean: Niciun cetăţean nu poate fi păcălit că sub denumirea de Mişcare Populară PDL ar fi altceva

Ioan Oltean (Imagine: Mircea Rosca/Mediafax foto)

"Nu există niciun motiv care să ne determine să ne ascundem adevărata noastră faţă. Am luat aceste măsuri (de austeritate - n.r.) în deplină cunoştinţă de cauză şi asumându-ne întreaga responsabilitate a gestului nostru politic, însă dorinţa de a antrena forţe politice suplimentare şi de a constitui o alternativă complexă la adresa USL e un motiv extrem de important. Ce i-a mânat în luptă pe liberali să-şi distrugă partidul şi să se asocieze cu un partid de stânga - dorinţa de a aduna mai multe voturi. Şi la noi, în judeţe, se doreşte să se constituie o alternativă puternică la USL. Acestea sunt argumentele, şi nu altele. Niciun cetăţean nu poate fi păcălit că sub denumirea de Mişcare Populară PDL ar fi altceva decât ar fi dacă ar merge aşa cum este el, cu denumirea, cu culoarea şi cu sigla", a declarat, vineri, într-o conferinţă de presă, Ioan Oltean.

El a explicat că nu există decât două variante - ca PDL să meargă singur la alegeri sau să încheie o alianţă electorală.

"Există suficiente solicitări din partea altor formaţiuni politice pentru a se realiza această alianţă electorală şi ea vine şi în întâmpinarea acestor solicitări, acolo unde ele există. Nu a fost şi nu este generată doar de către PDL, ci şi de alte partide politice, care solicită să se antreneze, la alegeri locale, alături de PDL", a declarat Oltean.

Întrebat care sunt formaţiunile politice care cer intrarea într-o alianţă, Oltean a răspuns: "Sunt două formaţiuni politice, PER şi PNŢCD. Nu sunt suficiente?".

"Eu vreau să mă limitez la acestea două, fiindcă nu dorim ca această alianţă, dacă într-adevăr se va realiza, să cuprindă un amalgam de formaţiuni extrem de greu de definit. Credem că două-trei formaţiuni politice maxim pot să constituie această alianţă electorală. În conformitate cu legea, alianţa electorală încheiată între PDL şi alte formaţiuni trebuie să fie cam aceeaşi peste tot în ţară. Nu putem constitui, la Bistriţa, o alianţă electorală cu două formaţiuni şi la Cluj cu zece", a afirmat Ioan Oltean.

El a explicat că, în eventualitatea în care PDL va decide să candideze sub sigla Mişcării Populare, va fi aceeaşi denumire, siglă şi culoare în toate judeţele.

PDL Bistriţa-Năsăud a convocat pentru sâmbătă Biroul Permanent Judeţean şi primarii din judeţ pentru a se lua o decizie privind Mişcarea Populară în judeţ.

"Personal, voi susţine ceea ce am susţinut şi la Colegiul Director - că eu cred că PDL trebuie să se prezinte electoratului aşa cum este el, cu tot ce a făcut bun şi rău, lăsând electoratului libertatea să judece după ceea ce am făcut, fără a da posibilitatea altora de a spune că, dacă am obţinut un anumit scor, acesta nu este sută la sută al PDL, ci al altora. Aşa cred eu, dar partidul, într-o analiză foarte serioasă, a apreciat că fiecare organizaţie judeţeană trebuie să aibă posibilitatea să-şi gestioneze alegerile în plan local ţinând cont de realităţile existente acolo", a declarat Oltean.

Întrebat ce plus-valoare ar aduce PNŢCD şi PER filialei Bistriţa-Năsăud a PDL, Oltean a răspuns: "Aceste formaţiuni politice au un singur minus în raport cu PC - că nu au o televiziune. În rest, cu ce ajută PC pe celelalte formaţiuni politice?".

"În alte judeţe din ţară sunt organizaţii puternice ale ecologiştilor şi PNŢCD şi pentru noi orice vot contează. Un 0,5 la sută dintr-o parte, alt 0,5 la sută din altă parte înseamnă unu la sută, iar unu la sută înseamnă câteva mii de voturi. Orice vot contează când e vorba de alegeri, au fost situaţii în care un primar a câştigat la un vot diferenţă. Orice vot în plus adus poate fi o motivaţie suficient de puternică pentru realizarea Mişcării Populare", a susţinut Oltean.

El a adăugat că ţinta PDL este să atingă pragul de 30 la sută.

"PDL este preocupat să-şi pregătească propria strategie pentru alegerile locale, care se apropie cu paşi repezi, în aşa fel încât să aibă succesul pe care şi-l doreşte, acela de a se apropia de cel puţin de 30 la sută", a conchis el.

PDL nu va încheia la nivel naţional niciun fel de alianţă pentru locale, dar organizaţiile judeţene pot decide să încheie alianţe pe plan local, sub denumirea "Mişcarea Populară", cu sigla inima, declara, duminică, după şedinţa Colegiului Director, preşedintele PDL, Emil Boc.

Emil Boc preciza că decizia Colegiului Director este ca PDL să nu încheie la nivel naţional niciun fel de alianţe pentru alegerile locale, dar va lăsa la latitudinea organizaţiilor judeţene ale partidului să decidă dacă vor încheia, pentru maximizarea rezulatelor, alianţe judeţene cu alte formaţiuni politice.

El spunea că dacă organizaţiile judeţene vor decide să încheie alianţe pe plan local, acestea se vor face sub denumirea "Mişcare Populară", cu sigla inima.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici