Oltean: Niciun membru al PDL nu are motive să nu iasă la un dialog cu strada

Secretarul general al PDL, Ioan Oltean, afirmă că "măsurile de criză luate de Guvern", peste care s-au suprapus cele de modernizare a ţării, "n-au adus un plus în buzunarul cetăţeanului, un plus de mâncare în farfuria lui", însă "niciun membru al PDL nu are motive să nu iasă la un dialog cu strada".

261 afișări
Imaginea articolului Oltean: Niciun membru al PDL nu are motive să nu iasă la un dialog cu strada

Ioan Oltean (Imagine: Mircea Rosca/Mediafax foto)

Ioan Oltean a declarat, într-o conferinţă de presă la Bistriţa, că a organizat întâlnirea cu jurnaliştii pentru că vrea ca oamenii să cunoască toate realităţile, poziţia PDL, modul de a gândi la nivel naţional şi judeţean.

"Absenţa mea din judeţul Bistriţa-Năsăud, din 8 ianuarie încoace, se datorează faptului că am fost extrem de implicat la nivel naţional în evenimentele care s-au derulat acolo. A fost o perioadă extrem de tensionată şi controversată. Niciodată nu mi-a fost ruşine cu ce am făcut şi nu mi-a fost teamă de a ieşi în public pentru a dialoga cu cetăţenii", a spus Oltean.

El a adăugat că dialogul este singura cale prin care lucrurile pot fi detensionate şi pot fi identificate soluţii.

"Întotdeauna am fost cu picioarele pe pământ, n-am fost niciodată rupt de realitate, cunosc îndeaproape greutăţile pe care le au oamenii, ştiu că există categorii importante ale societăţii care o duc foarte greu, ştiu că sunt oameni care au colaborat tacit cu Guvernul în rezolvarea crizei, în măsurile luate. Niciun membru al PDL nu are motive să nu iasă la un dialog cu strada, la un dialog corect pentru rezolvarea problemelor", a declarat el.

Oltean a spus că este "un adevăr incontestabil" că România o duce greu, dar şi că România este "o ţară stabilă economic, că are o credibilitate internaţională care n-a fost pusă la îndoială în ultimele şapte-opt luni", că are o monedă naţională stabilă, că are relaţii foarte bune cu FMI, Banca Mondială şi Comunitatea Europeană şi că a fost dată ca exemplu pentru modul în care şi-a respectat angajamentele faţă de UE.

"Ţara noastră are un acord preventiv de 5 miliarde de euro care o poate ajuta să depăşească mai uşor decât alte state situaţia grea, dacă aceasta s-ar înrăutăţi, că situaţia din România nu poate fi comparată cu cea din Ungaria sau din Grecia sub aspectul dificultăţii. E adevărat însă - şi acesta e lucrul cel mai grav - că măsurile de criză luate de Guvern, peste care s-au pus măsuri de modernizare a ţării, n-au adus un plus în buzunarul cetăţeanului, un plus de mâncare în farfuria lui. Ştim asta. Sunt create toate premizele ca începând din acest an acest lucru să se întâmple", a spus Oltean.

El a declarat că este păcat că, într-un moment în care se contura această realitate, au apărut mişcări care "pun în dificultate România şi Guvernul în gestionarea corectă a societăţii româneşti".

"Există agenţii de rating care analizează cu maximă atenţie România, să vadă dacă mai prezintă credibilitate. Revista americană spune: temeţi-vă de România, nu de Grecia. Toate acestea din cauza mişcărilor ample care au loc pe fondul unor greutăţi incontestabile. Poate că prin prisma acestor mişcări Guvernul a realizat acum mai bine decât oricând care este situaţia reală din România", a declarat Ioan Oltean.

Liderul PDL a mai spus că nu are nicio problemă să discute şi cu manifestanţii din Bistriţa, dacă aceştia vor să poarte un dialog cu el, dar că nu va ieşi în stradă, ci va aştepta o delegaţie din partea lor în cazul în care aceasta se va forma.

Tot vineri, secretarul general al PDL, deputatul Ioan Oltean, a declarat că în situaţia în care Guvernul nu găseşte într-o lună soluţii la problemele oamenilor care au ieşit în stradă, atunci va trebui să plece.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici