Oltean: Obiectivele PDL privind recâştigarea procentelor pierdute vor presupune un efort formidabil

Secretarul general al PDL, Ioan Oltean, a declarat sâmbătă că PDL şi-a propus, anul acesta, găsirea unei strategii care să-i asigure recâştigarea simpatiei electorale pentru a putea recupera cele 10-12 procente pe care le-a pierdut, obiectiv care va presupune "un efort formidabil".

727 afișări
Imaginea articolului Oltean: Obiectivele PDL privind recâştigarea procentelor pierdute vor presupune un efort formidabil

Ioan Oltean (Imagine: Cristiana Sabau/Mediafax foto)

Ioan Oltean a spus într-o conferinţă de presă că, în plan politic, PDL şi-a propus pregătirea cu seriozitate a alegerilor locale şi parlamentare din toamna acestui an şi găsirea unei strategii care să-i asigure recâştigarea simpatiei electorale, pentru a câştiga alegerile şi a continua actul guvernamental pe o perioadă de încă patru ani.

Întrebat câte procente are partidul de recuperat, Oltean a spus că PDL a plecat de la 35 la sută, iar acum se află la "21, 22, 23 de procente maxim".

"Ca să ajungem la 30-35 la sută, mai avem de recuperat 10-12 procente, ceea ce nu e nici foarte mult, nici foarte puţin", a spus Oltean.

Întrebat cum va recupera PDL procentele pierdute, Oltean a răspuns că va încerca să menţină în România o stare de echilibru, să gestioneze corect situaţia în aşa fel încât ţara să nu mai treacă printr-o criză economică.

Întrebat dacă "recâştigarea simpatiei electorale" presupune şi majorări de salarii şi pensii, Ioan Oltean a spus că este posibil acest lucru dacă va exista creştere economică în prima parte a anului.

"Dacă economia, în prima parte a anului, va avea creşterea economică care să permită acest lucru, vom face o asemenea mişcare financiară. Numai dacă vom avea creştere economică. Altfel nu ne putem permite. Cu riscul de a ne menţine la un anumit procent nu foarte ridicat", a declarat Oltean.

În ceea ce priveşte sfaturile de la consultanţii politici, Ioan Oltean a spus că este puţin probabil ca PDL să apeleze la firme din Israel şi America, deoarece acestea cer "o căruţă de bani" şi că probabil partidul va apela la o firmă din România.

"Aceste obiective vor presupune un efort formidabil din partea PDL în toate cele trei planuri, guvernamental, politic şi legislativ pentru a recupera simpatia pierdută de-a lungul anilor trecuţi 2010-2011 şi a convinge electoratul că tot ce s-a întreprins de către PDL şi guvernarea Boc pe parcursul acestor ani au fost lucruri necesare, oportune şi demne a fi apreciate", a declarat el.

În plus, potrivit lui Oltean, PDL va încerca să găsească o cale de a colabora şi cu opoziţia în problemele fundamentale care se vor ivi anul acesta.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici