Oltean: Patru judecători ai CC au interese personale

Vicepreşedintele PDL, Ioan Oltean, a declarat, vineri, că patru dintre judecătorii Curţii Constituţionale ar fi fost afectaţi în urma aplicării ordonanţei Guvernului care interzicea cumularea pensiei cu salariul, acesta fiind motivul pentru care ordonanţa a fost declarată neconstituţională.

87 afișări
Imaginea articolului Oltean: Patru judecători ai CC au interese personale

Oltean: Patru judecători ai CC au interese personale (Imagine: Mediafax Foto)

Ioan Oltean s-a referit, într-o conferinţă de presă, la declararea Ordonanţei nr. 230/2008 drept neconstituţională de către Curtea Constituţională.

"În opinia mea, ordonanţa nu este neconstituţională, pentru că ea nu atinge şi nici nu interzice dreptul la muncă, ea nu vizează restrângerea dreptului la muncă la stat, ci doar vine şi interzice cumulul pensiei cu un venit, fără ca, efectiv, dreptul la muncă să fie interzis. Eu cred că judecătorii CCR au judecat nu prin prisma abordării constituţionale, ci, unii, prin prisma interesului personal. Să nu uităm că în completul de judecată erau patru judecători ce intrau sub incidenţa acestui act normativ, chiar reclamantul este unul dintre cei care intră direct sub incidenţa acestui act normativ", a declarat Ioan Oltean.

Deputatul susţine că ordonanţa "va fi reaşezată în alţi termeni", respectiv în formula unui act normativ care va fi trimis spre dezbatere celor două Camere ale Parlamentului, probabil în regim de urgenţă.

"Criza care loveşte România este o acţiune excepţională, iar ea se tratează cu măsuri excepţionale, iar aceasta este o măsură excepţională pe care Guvernul va trebui să o ia", a spus Ioan Oltean.

Citeşte şi

Guvernul va interzice cumulul pensiei cu salariul prin lege în procedură de urgenţă

Iliescu: Decizia CC salvează Guvernul de la o mare "gafă" şi "prostie"

UDMR: Decizia CC - justificată

OUG care interzice cumulul pensie-salariu este neconstituţională

Avocatul Poporului a contestat la CC ordonanţa privind cumulul pensiei cu salariul

Guvernul obligă pensionarii angajaţi în instituţii publice să opteze între pensie şi salariu - surse

Băsescu: OUG privind cumulul salariului cu pensia a vizat abuzul pe seama banului public

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici