Olteanu: Demisia lui Oprea e binevenită

Putărtorul de cuvânt al PNL, Bogdan Olteanu, a declarat, marţi, pentru MEDIAFAX, că demisia lui Gabriel Oprea este binevenită pentru că a făcut de ruşine un minister de prestigiu prin manifestaţia de la sediul PSD, şi că ar fi fost mai credibil dacă anunţa de la început că nu va executa comenzi.

19 afișări
Imaginea articolului Olteanu: Demisia lui Oprea e binevenită

Olteanu: Demisia lui Oprea e binevenită (Imagine: Mediafax Foto)

"Domnul Oprea ar fi avut mai multă credibilitate în afirmaţiile sale dacă le-ar fi făcut atunci când a candidat în partid pentru funcţia de ministru şi dacă ar fi spus de atunci că nu va accepta să execute comenzile unor grupuri de interese din PSD. Dar decizia lui de a pleca acum este una binevenită că prin manifestaţia de astăzi şi prin liderii de proastă factură de astăzi (marţi, nr), din faţa sediului PSD, domnul Gabriel Oprea a reuşit să facă de ruşine un minister de prestigiu al României", a suţinut Bogdan Olteanu.

El a apreciat că astfel de momente de "conflict intern în PSD" sunt "binevenite" pentru că în aceste ocazii se poate afla "cine are interese şi cine se foloseşte de funcţiile publice pentru propriile interese".

Ministrul Internelor, social-democratul Gabriel Oprea, şi-a anunţat, marţi, demisia din funcţie, spunând că a deranjat prin numirile pe care le-a făcut şi că nu va accepta să "plimbe mape şi să fie un ministru marionetă", subliniind că nu a "înţeles să cedeze presiunilor".

Conducerea PSD a decis cu o largă majoritate retragerea sprijinului politic ministrului de Interne Gabriel Oprea, urmând să facă o nouă propunere pentru acest post, a anunţat, luni, după şedinţa BPN, liderul partidului, Mircea Geoană, care a anunţat şi propunerea de excludere a lui Oprea din PSD.

Geoană a precizat că propunerea de excludere a lui Oprea din formaţiunea social-democrată a fost înaintată Comisiei de integritate a partidului.

Ministrul de Interne Gabriel Oprea a anunţat, vineri, după şedinţa de Guvern, numirea a patru secretari de stat în MAI, precum şi a lui Virgil Ardelean la conducerea Direcţiei Generale de Informaţii şi Protecţie Internă a ministerului, cu rang de secretar de stat.

Premierul Emil Boc a semnat decizia prin care chestorul de poliţie Virgil Ardelean, supranumit "Vulpea", este numit la conducerea Direcţiei Generale de Informaţii şi Protecţie Internă din Ministerul de Interne.

Preşedintele CN al PSD, Adrian Năstase, a declarat că premierul Emil Boc a acceptat propunerile de numire în funcţie la MAI avansate de Gabriel Oprea fără a le verifica cu Mircea Geoană şi că a semnat aceste numiri deşi fusese rugat de liderul PSD ca acestea să nu fie publicate în Monitorul Oficial.

Citeşte şi:

Ministrul de Interne, Gabriel Oprea, a demisionat din funcţie

PSD retrage sprijinul politic ministrului Oprea

Susţinătorii lui Oprea din PSD Ilfov au încheiat protestul (Video)

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici