Onţanu: S-a stins din viaţă cel mai mare poet de factură socială

Primarul sectorului 2 Neculai Onţanu, fost coleg în PSM cu Adrian Păunescu a declarat, vineri, pentru MEDIAFAX, că "s-a stins din viaţă cel mai mare poet de factură socială".

34 afișări
Imaginea articolului Onţanu: S-a stins din viaţă cel mai mare poet de factură socială

Onţanu: S-a stins din viaţă cel mai mare poet de factură socială (Imagine: Gabriel Petrescu/Mediafax Foto)

"L-am cunoscut foarte bine, am fost cu el prin fabricile care astăzi nu mai sunt. E greu de presupus că va mai apărea un mare poet care să îmbrăţişeze pe de o parte un patriotism naţional şi care să sprijine protestele sociale îndreptăţite", a spus Onţanu.

El a spus că îşi aminteşte de vremurile când era coleg în PSM cu Adrian Păunescu, arătând că acesta era un om vizionar şi "previziunile lui nu se acomodau cu atitudinea unor colegi de partid".

"Este o mare părere de rău pentru că s-a stins din viaţă cel mai mare poet de factură socială. Poezia sa socială, protestatară, împotriva nedreptăţilor este remarcabilă şi nu se mai regăseşte la altcineva. Îmi amintesc cu mare plăcere de cenaclurile din anii de până în 1989, era singura reuniune cu mii de români în care exista libertatea de exprimare", a opinat Onţanu.

Poetul Adrian Păunescu a încetat din viaţă vineri dimineaţă, la ora 7.15, la Spitalul de Urgenţă Floreasca din Capitală, a declarat doctorul Şerban Brădişteanu, şeful Clinicii de chirurgie cardiovasculară a unităţii.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici