Opinie separată a lui Robert Negoiţă pe tema unui pact naţional pe justiţie. Ce spune liderul PSD despre TENSIUNILE de la Primăria Capitalei

Vicepreşedintele PSD Robert Negoiţă a declarat, miercuri, înaintea şedinţei BPN în care se decide dacă partidul merge la consultările de la Cotroceni, că social-democraţii ar trebui să semneze un pact naţional pe justiţie şi alte „teme importante”.

790 afișări
Imaginea articolului Opinie separată a lui Robert Negoiţă pe tema unui pact naţional pe justiţie. Ce spune liderul PSD despre TENSIUNILE de la Primăria Capitalei

Opinie separată în PSD. Robert Negoiţă consideră util un pact naţional pe justiţie

„La consultări nu văd de ce să nu mergem”, a spus, miercuri, Robert Negoiţă, înainte de şedinţa conducerii partidului.

Întrebat dacă PSD ar trebui semneze un pact naţional pe justiţiei, acesta a răspuns afirmativ.

„Da. Eu cred că un pact naţional pe teme importante, eu cred că ar trebui să avem mai multe teme pe care să facem pact naţional. O să vedem ce ne propune Preşedintele, dar eu cred că România şi clasa politică trebuie să dea un test de maturitate şi să terminăm cu lupta asta interminabilă şi pe toate temele”, a indicat Negoiţă.

Vicepreşedintele PSD a spus că mai susţine un pact naţional pe educaţie, sănătate, infrastructură şi integrare europeană. „Trebuie să ne aşezăm la masă să găsim acea variantă care să genereze consens”, a arătat Negoiţă.

Vicepreşedintele PSD Marian Oprişan a declarat, miercuri, la Parlament, că partidul ar trebui să accepte invitaţia la Cotroceni pentru consultări pe legislaţia în domeniul justiţiei, însă un eventual pact pe justiţie ar fi „o chestiune absolut neserioasă”.

Negoiţă, despre consilierii generali excluşi din PSD: E în neregulă. Unii încearcă să dezbine

Vicepreşedintele PSD Robert Negoiţă a apreciat, miercuri, la Parlament, ca fiind „în neregulă” excluderea din PSD a patru consilieri generali şi a adăugat că „anumiţi indivizi seamănă discordie” în organizaţia PSD Bucureşti.

„Sunt trist, e în neregulă. Sunt unii inşi, indivizi, care îşi bagă coada şi încearcă să dezbine. Cred că greşesc. Nu vreau să dau acum nume şi prenume”, a declarat Robert Negoiţă, întrebat cum comentează decizia PSD Sector 5 de excludere a patru consilieri generali.

Chestionat cu privire la scopul situaţiei pe care o descrie, Negoiţă a răspuns: „Dezbină şi condu”.

„Sunt anumiţi indivizi care seamănă discordie şi care îi cheamă pe unii şi pe alţii ca să îi îndemne să facă un demers, promiţându-le anumite chestiune. E profund principial, profund incorect”, a adăugat vicepreşedintele PSD, întrebat dacă există acţiuni prin care se încearcă schimbarea conducerii PSD Bucureşti.

Conducerea PSD Sector 5 a exclus, luni, din partid patru consilieri generali „pentru voturi repetate împotriva intereselor legitime ale cetăţenilor”, după ce, recent, liderul organizaţiei, Daniel Florea, ceruse în CExN acelaşi lucru şi pentru primarul general al Capitalei, Gabriela Firea.

Consilierul general PSD Marian Orlando Culea a declarat luni, pentru MEDIAFAX, că a pregătit o scrisoare deschisă în care o parte din consilierii social-democraţi din Primăria Capitalei arată că „nu mai sunt dispuşi să voteze proiectele fără să fie consultaţi” de primarul Gabriela Firea.

PSD se reuneşte, marţi, într-o şedinţă de BPN în care să stabilească dacă acceptă invitaţia preşedintelui Klaus Iohannis de a participa la consultări pe tema legislaţiei în domeniul justiţiei.

Preşedintele Klaus Iohannis va avea, miercuri, consultări cu partidele pe tema legislaţiei din domeniul Justiţiei. În acest context, Călin Popescu Tăriceanu a anunţat că nu ar refuza ideea unui pact pe justiţie, semnat de toate partidele din România, însă depinde ce va conţine un astfel de document.

Discuţiile de miercuri de la Cotroceni vin după avizul Comisiei de la Veneţia şi a criticilor aduse de această instituţie cu privire la OUG privind legile justiţiei şi Codurile Penale. De altfel, şeful statului a cerut, vineri, demisia ministrului Justiţiei, Tudorel Toader, ca urmare a criticilor forului european.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici