Oprea, la întoarcerea Fregatei Ferdinand: Aţi arătat o imagine corectă a României peste hotare

Ministrul Apărării Naţionale, Gabriel Oprea, a participat, joi dimineaţă, în Portul Constanţa, la sosirea din misiunea executată în Marea Mediterană în cadrul operaţiei "Unified Protector" a fregatei "Regele Ferdinand", declarând că militarii au arătat "o imagine corectă a României peste hotare".

831 afișări
Imaginea articolului Oprea, la întoarcerea Fregatei Ferdinand: Aţi arătat o imagine corectă a României peste hotare

Fregata Ferdinand (Imagine: Stefan Ciocan/Mediafax Foto)

Gabriel Oprea i-a felicitat, la începutul discursului, pe militarii de pe fregată pentru profesionalismul de care au dat dovadă în îndeplinirea acestei misiuni.

Ministrul a spus că fregata "Regele Ferdinand" a parcurs în cadrul misiunii aproximativ 17.400 de mile marine, participând la 765 de misiuni specifice de supraveghere, monitorizare, incerceptare, căutare şi salvare. El a dat ca exemplu o intervenţie din noaptea de 12 spre 13 mai, când militarii de pe fregată au intervenit pentru salvarea a 150 de persoane care se aflau la bordul unei ambarcaţiuni ce plutea în derivă în apropiere de Tripoli.

"Aţi arătat o imagine corectă a României peste hotare, a onoarei, a curajului, a angajamentului asumat", a afirmat Gabriel Oprea.

El a precizat că armata va continua să acţioneze ca "un furnizor de stabilitate", acolo unde angajamentele o vor cere.

Totodată, ministrul a afirmat că militarii de pe fregată se vor bucura acum de o perioadă de odihnă şi de refacere şi a mulţumit familiilor acestora pentru că îi susţin.

După încheierea discursului, Gabriel Oprea a urcat la bordul fregatei, unde a stat de vorbă cu militarii, iar la coborâre a salutat şi a dat mâna cu o parte din reprezentanţii familiilor militarilor prezenţi în port.

La eveniment au participat rude şi prieteni ai militarilor de pe Fregata "Regele Ferdinand".

Consiliul Suprem de Apărare a Ţării a hotărât, la 22 martie, participarea României cu forţe şi mijloace la misiunea de impunere a unui embargo asupra armelor împotriva Libiei, constând în fregata "Regele Ferdinand" şi doi ofiţeri de stat major. Executivul a adoptat, la 23 martie, Hotărârea de Guvern 270 privind suplimentarea bugetului MApN pe anul 2011 cu suma de 19.164.000 lei, din Fondul de rezervă bugetară la dispoziţia Guvernului, pentru participarea la misiune. Fregata a plecat în misiune la 22 aprilie.

Fregata, comandată de comandorul Mihai Panait, a avut la bord pentru această misiune un echipaj alcătuit din 205 marinari şi a executat misiuni de impunere a embargoului asupra Libiei, în Marea Mediterană.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici