Oprescu: Preşedintele Traian Băsescu doreşte să lege propriul partid de putere

Candidatul independent la Preşedinţie Sorin Oprescu a afirmat, joi, la Ploieşti, că decizia privind nominalizarea lui Lucian Croitoru pentru funcţia de premier arată că Traian Băsescu "doreşte din toate puterile să agaţe propriul partid într-o decizie guvernamentală" şi "să lege" PDL de putere.

21 afișări
Imaginea articolului Oprescu: Preşedintele Traian Băsescu doreşte să lege propriul partid de putere

Oprescu: Preşedintele Traian Băsescu doreşte să lege propriul partid de putere (Imagine: Mediafax Foto/Adi Piclisan)

Prezent joi seară la Ploieşti, unde s-a întâlnit cu susţinătorii săi, candidatul independent la Preşedinţie Sorin Oprescu, primar general al Capitalei, a declarat, într-o conferinţă de presă, că propunerea preşedintelui Traian Băsescu privind nominalizarea lui Lucian Croitoru pentru funcţia de premier lasă de înţeles că preşedintele doreşte "să "agaţe" PDL de "o decizie guvernamentală".

"După propunerea pe care a făcut-o astăzi (n.r. - joi) domnul preşedinte înţeleg că domnul preşedinte doreşte din toate puterile să agaţe în continuare într-o decizie guvernamentală propriul partid. (…) Încearcă (Traian Băsescu - n.r.), cu toate înţelegerile făcute în spatele uşilor închise, să agaţe propriul partid, să-l agaţe şi să-l lege de putere", a afirmat Oprescu.

Răspunzând unei întrebări, Sorin Oprescu a mai spus că, dacă el ar fi fost pus în situaţia de a desemna în actualul context economic şi politic un premier, ar fi acceptat propunerea PNL şi PSD privind nominalizarea lui Klaus Iohannis, despre care primarul Bucureştiului a avut numai cuvinte elogioase.

"Ce a făcut în Sibiul ăla, eu îmi scot pălăria", a spus Oprescu referindu-se la Iohannis.

Întrebat dacă, în opinia sa, preşedintele Băsescu a încălcat Constituţia în momentul în care nu a acceptat propunerea PNL şi PSD, Sorin Oprescu a răspuns: "Până la a pune un diagnostic, trebuie să vezi care sunt semnele clinice. Or semnele clinice sunt tocmai astea: noi nu facem altceva decât să interpretăm fiecare Constituţia, nu să o respectăm".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici