Oprescu: Răspunsul legat de candidatură va veni în curând

Sorin Oprescu a declarat, sâmbătă, la Realitatea TV, că răspunsul la întrebarea dacă va candida sau nu la prezidenţiale va veni "în curând", admiţând că a început să strângă semnături şi precizând că stă "cu fruntea sus" vizavi de promisiunea făcută la preluarea mandatului de primar al Capitalei.

22 afișări
Imaginea articolului Oprescu: Răspunsul legat de candidatură va veni în curând

Oprescu: Răspunsul legat de candidatură va veni în curând (Imagine: Mediafax Foto/Bogdan Stamatin)

Moderatorul a spus că opinia publică aşteaptă un răspuns despre candidatura lui Oprescu la prezidenţiale, iar primarul Capitalei a replicat: "Va veni şi răspunsul cât de curând".

"Concluzia (legată de posibila candidatură, n.r.) va veni cât de curând, pentru că deja se creează senzaţia de neseriozitate", a mai spus Oprescu, precizând că a dat acest răspuns în toate ocaziile în care a fost întrebat "cu persuasiune jurnalistică" dacă va candida la Preşedinţie.

Întrebat ce îl impiedică să-şi anunţe deja candidatura, Oprescu a răspuns că l-a împiedicat promisiunea făcută bucureştenilor la preluara mandatului. El a adăugat însă că în prezent stă cu fruntea sus vizavi de această promisiune, pentru că lucrurile pe care le-a promis au fost demarate şi sunt în curs de realizare.

El a precizat, răspunzând unei întrebări, că a acceptat strângerea de semnături pentru candidatura sa la Preşedinţie pentru a vedea "gradul de acceptabilitate" în rândul populaţiei, vizavi de această idee.

Întrebat ce motive are să candideze sau să nu candideze, Oprescu a menţionat că în ultimii ani a constat o disoluţie a autorităţilor statului.

"Am început în 2005 cu dorinţa asta de disoluţie, şi se concretizează cu ce e afară, grevele, la asta s-a adăugat criza. Politica s-a caşcavalizat, aşa cum s-a mai spus, e nevoie de o voce, de o mediere, care să ţină un echilibru, şi încet încet politicul să-şi ia mâna de pe administraţia centrală şi cea locală, pentru ca ea să funcţioneze în normalitate", a spus Oprescu.

El a mai spus că doreşte să aducă, în condiţiile în care va candida, normalitatea în politică.

Vicepreşedintele PDL Ioan Oltean a declarat, vineri, că nu Mircea Geoană va fi candidatul PSD la alegerile prezidenţiale, ci Sorin Oprescu, fapt care va duce la o "revoluţie" în PSD.

Prim-vicepreşedintele PNL, Ludovic Orban, a afirmat, sâmbătă, la Ploieşti, că dacă Sorin Oprescu va candida la Preşedinţia României acest lucru ar aduce avantaje candidatului PNL Crin Antonescu, mărind şansele acestuia de a intra în turul al doilea al alegerilor prezidenţiale.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici