Orban anunţă că va comunica Guvernului moţiunea de cenzură

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, anunţă că va comunica Guvernului moţiunea de cenzură.

3691 afișări
Imaginea articolului Orban anunţă că va comunica Guvernului moţiunea de cenzură

Orban acuză încălcarea Constituţiei. „Voi comunica Guvernului moţiunea de cenzură”

Preşedintele PNL a citat, marţi, dintr-o decizie CCR, potrivit căreia „împiedicarea prezentării şi refuzul de a dezbate o moţiune de cenzură deja depusă sunt contrare Constituţiei întrucât acest lucru ar echivala cu eliminarea posibilităţii Opoziţiei parlamentare de a cenzura şi controla deciziile guvernamentale de angajare a răspunderii”. Hotărârea CCR precizează că moţiunea de cenzură trebuie citită în termen de 5 zile.

„Derularea calendarului moţiunii de cenzură este obligatorie, pentru că nerespectarea procedurii înseamnă încălcarea Constituţiei. Astăzi voi comunica Guvernului moţiunea de cenzură”, a spus Ludovic Orban.

Acesta a precizat că a primit la cabinetul parlamentar toate semnăturile în original ale iniţiatorilor moţiunii de cenzură.

Potrivit regulamentului, moţiunea de cenzură se prezintă Birourilor permanente şi se comunică Guvernului de către preşedintele Camerei Deputaţilor în ziua în care aceasta a fost depusă. Apoi, ea va fi prezentată în şedinţa comună a celor două Camere în cel mult cinci zile de la data depunerii.
 
Votul moţiunii de cenzură are loc după trei zile de la data când a fost prezentată în şedinţa comună a celor două Camere.
 
USR PLUS şi AUR au depus vineri seara la Parlament moţiunea de cenzură numită ”Demiterea Guvernului Cîţu, singura şansă a României de a trăi!”, semnată de 122 de parlamentari.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
orban,
moţiune,

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici