Orban anunţă că nu a primit niciun răspuns de la ANAF legat de cheltuielile PNL în campania din 2016

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a declarat că nu a primit niciun răspuns de la ANAF în legătură cu rambursarea cheltuielor partidului în campania electorală din 2016, cu toate că AEP a trimis instituţiei documentaţia la verificare încă din luna mai a anului trecut.

149 afișări
Imaginea articolului Orban anunţă că nu a primit niciun răspuns de la ANAF legat de cheltuielile PNL în campania din 2016

Orban anunţă că nu a primit niciun răspuns de la ANAF legat de cheltuielile PNL în campania din 2016

În legătură cu informaţiile apărute în spaţiul public potrivit căroral Direcţia Generală Antifraudă ar fi făcut joi verificări la PNL, Ludovic Orban a spus că s-a plimbat prin sediul partidului şi nu a văzut pe nimeni de la DGA.

„M-am dus, m-am plimbat prin PNL şi n-am văzut nicăieri pe nimeni de la direcţia antifraudă. Legat de cheltuielie de campanie, AEP a trimis, în aprilie-mai 2017, documentaţia pentru verificare. Până astăzi nici AEP, nici noi ca PNL nu avem un răspuns din partea ANAF. În rest, sper că instituţiile statului funcţionează în conformitate cu legea şi nu cu ordinele primite de la Liviu Dragnea”, a declarat, joi într-o conferinţă de presă, liderul PNL Ludovic Orban.

Autoritatea Electorală Permanentă a sesizat ANAF pentru a verifica neregulile financiare constatate de instituţie cu privire la finanţarea campaniei electorale a PNL din 2016, se arată într-un răspuns al AEP la interpelarea preşedintelui Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea.

"În ceea ce priveşte primul punct al solicitării, menţionăm că, în cazul în care din documentele prezentate de către formaţiunea politică nu a rezultat în mod clar tipul serviciului sau al bunului achiziţionat, respectiv realitatea acestora, AEP a solicitat informaţii suplimentre de la reprezentanţii competitorului electoral şi de la furnizorii de bunuri şi servicii. În plus, pentru toate cazurile în care a existat suspiciune de facturare incorectă, AEP a comunicat instituţiei competente, respectiv ANAF, neregulile financiare constatate de controlorii AEP, în vederea analizării şi competentei verificări", precizează AEP în răspunsul dat interpelării liderului PSD, Liviu Dragnea.

AEP a adăugat că în cadrul controlului privind finanţarea campaniei electorale a PNL din anul 2016, efectuat în vederea rambursării, au fost constatate nereguli, motiv pentru care instituţia nu a validat sumele aferente cheltuielilor din campanie.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici