Orban despre declaraţiile lui Băsescu: Imbecil este cel care face astfel de afirmaţii

Vicepreşedintele PNL Ludovic Orban a declarat, joi seară, într-o emisiune la Realitatea TV, referindu-se la afirmaţia şefului statului care l-a calificat pe un ministru drept "imbecil", că "singurul imbecil în această situaţie este cel care îşi permite să folosească astfel de expresii".

81 afișări
Imaginea articolului Orban despre declaraţiile lui Băsescu: Imbecil este cel care face astfel de afirmaţii

Orban despre declaraţiile lui Băsescu: Imbecil este cel care face astfel de afirmaţii (Imagine: Mediafax Foto)

Un ministru al Cabinetului Tăriceanu a fost calificat, sâmbătă, drept "imbecil" de către preşedinţele Traian Băsescu, pentru felul în care a gestionat problema inundaţiilor din nordul Moldovei. "Am văzut acum, de curând, o atitudine imbecilă a unui ministru. În timp ce judeţele erau sub apă şi primarii nu ştiau ce să mai facă pentru oameni, un ministru imbecil aşezat într-un comandament cerea să vină primarii la el", a declarat preşedintele, fără a preciza la cine se referă.

Întrebat, joi seară, într-o emisiune la Realitatea TV, la cine crede că s-a referit preşedintele Băsescu atunci când a făcut această afirmaţie, Ludovic Orban a răspuns: "Niciunul dintre colegii mei nu este imbecil. Singurul imbecil în această situaţie este cel care îşi permite să folosească astfel de expresii".

Ministrul Transporturilor menţionase anterior că, atunci când un preşedinte se referă la un ministru cu astfel de atribute, se descalifică pe sine, mai ales că nu dă nume.

Orban a mai spus că era necesar ca la o şedinţă la care urmau să se stabilească măsuri pentru zonele afectate de inundaţii să participe şi reprezentanţii administraţiei locale. El a explicat că nu trebuia să participe primarii din localităţile afectate, ci viceprimarii sau secretarii primăriilor, astfel încât administraţiile locale să ia parte la luarea deciziilor.

În ceea ce priveşte criticile şefului statului făcute în şedinţa de Guvern pe tema inundaţiilor la care a participat, privind bicefalia la nivelul administraţiei judeţene, Ludovic Orban a declarat că Traian Băsescu trebuie să citească legea, pentru a vedea că prefectul este preşedintele comitetului pentru situaţii de urgenţă de la nivel judeţean, iar preşedintele CJ face parte din acest comitet şi este obligat să participe la toate deciziile care se iau în acest organism.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici