Orban, despre posibilitatea ca PSD să contesta MCV la Curtea de Justiţiei a UE: Sunt duşi cu capul

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a declarat, joi pentru MEDIAFAX, referitor la intenţia social-democraţilor de a contesta MCV la Curtea de Justiţiei a UE, că "sunt duşi cu capul", iar orice demers în afara respectării recomandărilor raportului MCV riscă să facă un rău imens României.

544 afișări
Imaginea articolului Orban, despre posibilitatea ca PSD să contesta MCV la Curtea de Justiţiei a UE: Sunt duşi cu capul

Orban, despre posibilitatea ca PSD să contesta MCV la CJUE: Sunt duşi cu capul

"Sunt duşi cu capul. Madame Dăncilă nu ştie gramatica limbii române şi aritmetică. Orice altă acţiune, în afară de respectarea recomandărilor, riscă să facă un rău imens României. Doamna Dăncilă trebuie să priceapă că nu există altă cale decât aceea de a respecta recomandările Comisiei de la Veneţia şi cele cuprinse în raportul MCV. Nu sunt obligatorii (recomandările raportului MCV - n.r.), dar orice altceva vor face va dăuna României şi va avea consecinţe negative asupra românilor", a afirmat Ludovic Orban, joi, pentru MEDIAFAX.

Afirmaţiile lui Ludovic Orban vin în contextul în care preşedintele Comisiei Juridice a Camerei Deputaţilor, social-democratul Nicuşor Halici, a declarat miercuri, pentru MEDIAFAX, că în PSD este analizată posibilitate unui demers de contestare a raportului MCV la Curtea de Justiţie a Uniunii Europene (CJUE).

Totodată, vicepreşedintele Camerei Deputaţilor şi deputat PSD, Florin Iordache, a declarat, miercuri, că Guvernul poate contesta MCV la Curtea de Justiţie a UE. Deputatul PSD a adăugat că Parlamentul şi ministrul Justiţiei, Tudorel Toader vor analiza asupra argumentelor juridice şi politice din raportul prezentar de Comisia Europeană.

În schimb, ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a spus că nu a discutat cu nimeni în privinţa contestării raportului MCV la CJUE şi că, după ce va vedea motivele acestui demers, va reprezenta Guvernul dacă va mai fi ministru la acel moment.

Adoptarea legilor justiţiei şi presiunile asupra independenţei sistemului judiciar, în special asupra DNA, au generat dubii privind ireversibilitatea progreselor înregistrate de România, a anunţat marţi Comisia Europeană, recomandând suspendarea procedurilor în cazul procurorilor de rang înalt.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici