Orban, după ce PSD a acuzat Guvernul că manipulează numărul de cazuri COVID-19: „Cine lansează astfel de alegaţii este complet dus cu capul”

  • Orban spune despre acuzaţiile PSD, cum că guvernul nu ar spune adevărul privind numărul de cazuri COVID-19, ca fiind o „bagatelizarea sistematică a pericolului”, ce „provoacă consecinţe extrem de periculoase”.
  • Premierul susţine că este îngrijorătoare creşterea numărului de pacienţi infectaţi cu COVID-19 în România: peste 300 de noi cazuri raportate zilnic în ultima săptămână.
1972 afișări
Imaginea articolului Orban, după ce PSD a acuzat Guvernul că manipulează numărul de cazuri COVID-19: „Cine lansează astfel de alegaţii este complet dus cu capul”

Premierul Orban, după ce PSD a acuzat Guvernul că manipulează numărul de infectări cu COVID-19

Ludovic Orban spune că este îngrijorătoare creşterea cazurilor de COVID-19 în România: peste 300 de noi îmbolnăviri raportate zilnic în ultima săptămână. Acesta a comentat acuzaţiile de manipulare a datelor privind numărul de cazuri de coronavirus, lansate de PSD, la romaniatv.ro, duminică seara.
 
Orban consideră că „cine lansează astfel de alegaţii în spaţiul public este complet dus cu capul”. 
 
Prin urmare, premierul a mai precizat că autorităţile vor menţine starea de alertă în România „cât timp va fi necesar” şi „atât timp cât nivelul de răspândire a virusului este ridicat”, cum se întâmplă acum. El a acuzat că „politicieni iresponsabili au instigat românii la nerespectarea regulilor”. 
 
Se vede din datele pe care le avem că nivelul de răspândire a virusului este destul de îngrijorator. Avem zilnic peste 300 de cazuri noi în ultima săptămână. Numărul persoanelor diagnosticate cu COVID este mai mare decât numărul persoanelor vindecate. Creşterea numărului de cazuri încă nu ne determină să luăm alte restricţii, dar este o creştere şi este asociată măsurilor de relaxere luate. Soluţia care rămâne în picioare este ca oamenii să respecte regulile - să poarte mască, să păstreze distanţa fizică. Este fundamental”, a declarat Orban. 
 
 
Comentând acuzaţiile de manipulare a datelor privind numărul de cazuri de coronavirus, lansate de PSD, prim-ministrul a afirmat că nimeni nu poate manipula astfel de date, furnizate de laboratoare după metodologie specifică.
 
„Nu manipulăm nicio cifră. Avem un număr de laboratoare acreditate, aceste laboratoare fac analizele, acestea sunt nişte analize care se fac după o metodologie, există un sistem de centralizare. Nimeni nu poate să manipuleze astfel de informaţii. Cine lansează astfel de alegaţii în spaţiul public este complet dus cu capul. Pericolul există, există o rată mortalităţii de peste 6%. Este un pericol la adresa sănătăţii şi a vieţii, nu te poţi juca. (...) Bagatelizarea sistematică a pericolului provoacă consecinţe extrem de periculoase". 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici