Orban, după victoria moţiunii: Mâine, am convocat BPN pentru a stabili strategia înaintea consultărilor/ Mesaj transmis lui Iohannis

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a anunţat, joi, că a convocat pentru vineri, la ora 09.00, Biroul Politic Naţional pentru a stabili strategia, echipa care va reprezenta partidul şi mandatul cu care liberalii vom merge la consultări cu preşedintele României, pentru formarea unui nou Guvern.

1958 afișări
Imaginea articolului Orban, după victoria moţiunii: Mâine, am convocat BPN pentru a stabili strategia înaintea consultărilor/ Mesaj transmis lui Iohannis

Orban, după ce Guvernul a căzut: Mâine, am convocat Biroul Politic Naţional pentru a stabili strategia înaintea consultărilor

"Mâine, la ora 9.00, am convocat Biroul Politic Naţional pentru a stabili strategia, pentru a stabili echipa care va reprezenta partidul, în cadrul consultărilor la Cotroceni şi de asemenea mandatul cu care ne vom duce la preşedintele României. Salut tăria tuturor parlamentarilor care au votat moţiunea de cenzură. Chiar dacă românii şi-au dorit în proporziţie de 90% să cadă acest guvern, ţin să le transmit respectul meu parlamentarilor, indiferent de culoarea lor politică şi pentru faptul că am reuşit în sfârşit PSD să facă rău României. (...) Faza 1, primul pas s-a încheiat. Sunt convins că fiecare formaţiune politică va decide în forurile statutare care va fi mandatul la consultărilor cu preşedintele României. Declaraţiile privitoare la ceea ce vom face, la mandatul cu care vom merge la Cotroceni le vom da numai după BPN de mâine.", a declarat Ludovic Orban.

Moţiunea de cenzură la adresa Guvernului Dăncilă a fost adoptată, joi, în plenul reunit al Camerei Deputaţilor şi Senatului.

S-au înregistrat 238 de voturi pentru şi patru împotrivă.

 

Orban i-a mulţumit lui Iohannis: Sprijinul său a contat enorm

Preşedintele PNL Ludoovic Orban a declarat, la scurt timp după ce a căzut Guvernul Dăncilă, că i-a mulţumit preşedintrelui Klaus Iohannis pentru implicarea sa, considerând că rolul şefului statului a fost decisiv.

"Mulţumesc preşedintelui Klaus Iohannis pentru implcarea în succesul acestei moţiuni. Le mulţumesc liberalilor care au fost prezenţi toţi. le mulţumesc tuturor partenerilor politici care au fost alături de noi în acest demers şi care au stat până la final. (...) I-am mulţumit preşedintelui a cărui sprijin a contat enorm, dacă nu a fost chiar decisiv", a spus Ludovic Orban.

Întrebat dacă a vorbit cu preşedintele înainte sau după vot, Orban nu a putut preciza.

Taguri:
orban,
consultări,

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici