Orban explică prevederile OUG pentru parlamentare: Extindem facilităţile de vot în Diaspora

Ludovic Orban a declarat, marţi, că obiectivul Ordonanţei de Urgenţă este de a extinde la la alegerile parlamentare toate facilităţile de vot care au fost aplicate la alegerile parlamentare şi prezindenţiale. Orban mai spune că majorarea numărului de parlamentari de diaspora este legitimă.

395 afișări
Imaginea articolului Orban explică prevederile OUG pentru parlamentare: Extindem facilităţile de vot în Diaspora

Orban explică prevederile OUG pentru parlamentare: Extindem facilităţile de vot în Diaspora

"Creşterea numărului de parlamentari de Diaspora este o socilitare legitimă. Aţi văzut câţi români au votat din Diaspora la parlamentare, europarlamentare şi referendum. Extidem şi la alegerile parlamentare toate facilităţile de vot care au fost aplicate la alegerile europarlamentare şi prezidenţiale. De asemena a trebuit să reglementăm situaţia alegerilor anticipate. A trebuit să gândim foarte bine toate termenele. Obiectivul nostru este de a acorda aceleaşi condiţii de vot pentru Diaspora ca şi la prezidenţiale sau europarlamentare", a declarat premierul Ludovic Orban, marţi, după Reuniunea anuală a liderilor companiilor membre FIC.

Potrivit ministrului de Interne Ion Marcel Vela, ordonanţa prevede creşterea numărului de parlamentari din diaspora astfel: „de la doi la patru senatori şi de la patru la opt deputaţi”.

O altă reglementare adusă prin OUG se referă la extinderea zilelor de vot la trei zile.

Proiectul de Ordonanţă de urgenţă va fi adoptat de Guvern în şedinţa de marţi.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici