Orban: Guvernul Croitoru, jucăria preşedintelui, a picat, să îl desemneze pe Iohannis

Prim-vicepreşdintele PNL, Ludovic Orban, a declarat miercuri că vestea bună pentru români este că jucăria şefului statului, Guvernul Croitoru, a picat, exprimându-şi convingerea că Băsescu îl va desemna pe Klaus Iohannis premier.

19 afișări
Imaginea articolului Orban: Guvernul Croitoru, jucăria preşedintelui, a picat, să îl desemneze pe Iohannis

Orban: Guvernul Croitoru, jucăria preşedintelui, a picat, să îl desemneze pe Iohannis

"Am pentru români o veste bună şi una rea. Vestea bună este că jucăria preşedintelui Băsescu, respectiv, Guvernul Croitoru a picat, vestea rea e că rămâne în funcţiune guvernul demis condus de Emil Boc. Avem convingerea că joaca preşedintelui-jucător trebuie să se încheie", a susţinut Orban.

Liderul PNL a menţionat că Traian Băsescu s-a jucat destul cu miniştrii săi, precizând că a venit vremea să îl desemneze pe Klaus Iohannis premier. "Destul a jucat ţonţororiul cu Udrea, destul a jucat piticot cu Boc, destul a jucat pietre, rummy, cu borduleanul Videanu, destul s-a jucat cu trusa de croit respectiv cu Croitoru. Credem că a venit vremea ca preşedintele să termine cu joaca, pentru că e pe spinarea României, şi avem convingerea că îl va desemna pe cel sprijinit de majoritatea parlamentară şi anume pe Klaus Iohannis pentru a putea rezolva în cel mai scurt timp criza politică gravă şi pentru a rezolva problemele economiceşi sociale ale României", a spus deputatul PNL.

El a afirmat că pe parlamentarii majorităţii i-a interesat să-i demonstreze preşedintelui Băsescu că nu poate pune ce premier vrea şi să spulbere orice fel de îndoială din partea FMI privind respectarea angajamentelor din acord.

"Preşedintele are obligaţia constituţională de a se consulta cu partidele parlamentare, iar rolul acestei consultări este degajarea unei majorităţi parlamentare care să sprijine constituirea unui Guvern", a apreciat Ludovic Orban, menţionând că în privinţa consultărilor că deocamdată liberalii îl lasă pe preşedinte să-şi sărbătorească ziua de naştere.

Cabinetul propus de Lucian Croitoru a fost respins, miercuri, de Parlament.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici