Orban îl susţine pe Piedone la Primăria Sectorului 4

Preşedintele PNL Bucureşti, Ludovic Orban, a anunţat, miercuri, într-o conferinţă de presă, că îl susţine pe conservatorul Cristian Popescu-Piedone în turul doi la Primăria Sectorului 4, pentru că a demonstrat să îi poate ajuta pe bucureşteni şi fără să deţină o funcţie publică.

20 afișări
Imaginea articolului Orban îl susţine pe Piedone la Primăria Sectorului 4

Cristian Popescu - Piedone (Imagine: Mediafax Foto)

Orban a precizat că opţiunea sa nu se bazează strict pe aparteneţa politică, ci pe faptul că timp de doi ani şi jumătate, când Cristian Popescu era preşedintele Asociaţie pentru Protecţia Cetăţeanului, mii de bucureşteni au venit la el trimişi de Cristian Popescu-Piedone pentru a le rezolva problemele.

"Mi s-a părut că în ultimi patru ani de zile Piedone s-a concentrat mai puţin de discursuri politice sau pe prezenţa în emisiuni televizate sau de scandal, ci s-a concentrat pe rezolvarea problemelor cetăţenilor, arătând că poate face asta fără a avea o funcţie publică", a apreciat Ludovic Orban.

Pe de altă parte, el şi-a declarat susţinerea pentru liberalul Andrei Chiliman la Primăria Sectorului 1, criticându-l totodată pe contracandidatul acestuia, democrat-liberalul Răzvan Murgeanu.

"Timp de patru ani, Chiliman, aşa modest, discret, fără să fie un personaj mediatizat, pe prima pagină a ziarelor, a fost principala stavilă împotriva transformării Sectorului 1 dintr-un sector verde într-o pădure de zgârie-nori. A fost principalul luptător împotriva rechinilor imobiliari care încearcă să transforme sectorul într-un El Dorado al samsarilor de terenuri", a susţinut Ludovic Orban.

El a ţinut să spună că îl susţine pe Chiliman "de vreo 18 ani", de când este coleg cu el în PNL, dar şi pentru că "nu este prizonierul niciunui clan, grup de interese ilegitime".

Liderul PNL a ţinut, pe de altă parte, să-l atace pe contracandidatul lui Chiliman, democrat-liberalul Răzvan Murgeanu, despre care a spus că, fiind mâna dreaptă a lui Videanu, a stat în spatele tuturor afacerilor imobiliare din Sectorul 1.

"Culmea este că cel care încearcă să-l contracandideze pe Andrei Chiliman este tocami mâna dreaptă a lui Videanu, omul care timp de patru ani alături de Videanu a sta în spatele multora dintre aşa-zisele afaceri imobiliare în special în Sectorul 1. Trebuie să vă precizez că Sectorul 1 este zona unde preţul terenurilor este cel mai ridicat, zona unde practic există un potenţial de dezvoltare uriaş şi un interes economic major. Din acest motiv, zeci de ochi de rechin urmăresc terenurile din Sectorul 1 şi încearcă să găsească toate tertipurile posibile pentru a putea să pună mâna pe aceste terenuri şi să le tranforme în bani, nu pentru interesul locuitorilor Sectorului1, ci pentru propriile buzunare", a spus Orban.

În plus, liberalul a susţinut că PDL şi Murgeanu i-au mituit pe rromii din Sectorul 1 pentru a le obţine voturile în verederea căştigării alegerilor.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici