Orban îşi va depune, mâine, candidatura pentru încă un mandat la şefia PNL

  • Preşedintele liberalilor, Ludovic Orban, anunţă, miercuri, că va depune joi moţiunea prin care candidează la un nou mandat la şefia PNL.
  • Orban spune că a decis să candideze pentru că simte că este calea prin care PNL poate fi menţinut şi consolidat ca principală forţă politică.
280 afișări
Imaginea articolului Orban îşi va depune, mâine, candidatura pentru încă un mandat la şefia PNL

Orban îşi va depune joi candidatura pentru încă un mandat la şefia PNL. „Am conştiinţa împăcată şi sentimentul datoriei împlinite faţă de cei care mi-au acordat încrederea”

„Moţiunea, prin care candidez la un nou mandat de preşedinte al Partidului Naţional Liberal, o voi înregistra mâine după-amiază (joi - n.r.), la sediul PNL. După 4 ani de muncă neîntreruptă la preşedinţia Partidului Naţional Liberal, am conştiinţa împăcată şi sentimentul datoriei împlinite faţă de cei care mi-au acordat încrederea lor la ultimul Congres. Am fost onorat să-i reprezint pe toţi colegii mei în calitate de preşedinte al Partidului Naţional Liberal şi să-i conduc spre victorie”, spune Orban.

Preşedintele PNL spune că şi-a îndeplinit promisiunea din 2017: „Astăzi, PNL este cel mai puternic partid politic din România, aşa cum le-am promis liberalilor în 2017. Chiar dacă atunci nu puţini erau cei relativ sceptici că avem puterea să atingem acest obiectiv, sau că vom şti cum, în acest moment oricine poate trage linie şi poate constata unde suntem”.

Orban a mai spus că el candidează pentru că simte, ca liberal de 30 de ani, că este calea prin care poate fi menţinut şi consolidat PNL ca principală forţă politică în România.

„Candidez şi pentru că ştiu că dacă Partidul Naţional Liberal nu va performa în continuare, acest lucru se va răsfrânge negativ asupra fiecărui român în parte, aşa cum s-a întâmplat în 2016. Momentul 2024 va fi unul capital, pentru că rezultatele bune ale Partidului Naţional Liberal vor influenţa în bine soarta României, dar o dezamăgire din partea PNL va marca puternic parcursul ţării noastre. Îi îndemn pe colegii mei să analizeze foarte serios candidaturile pentru Congresul din 25 septembrie şi să decidă liber, în funcţie de propriul discernământ, viitorul partidului. Fiecare delegat poartă responsabilitatea votului pe care îl va acorda, care reprezintă în mod fundamental un act de încredere, dar şi o delegare a puterii către cel care va conduce partidul. Este un vot de conştiinţă al fiecărui liberal în parte, fapt care reprezintă în esenţă fibra democratică a Partidului Naţional Liberal”, a spus Ludovic Orban.

Congresul PNL, unde va fi ales preşedintele pentru următorii patru ani, va avea loc în 25 septembrie. Candidează premierul Florin Cîţu şi preşedintele Camerei Deputaţilor, Ludovic Orban, preşedinte în funcţie.

CITEŞTE ŞI: Cîţu a primit derogare de la statut pentru a candida la preşedinţia partidului

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici