Orban, mesaj pentru Dăncilă: Reincluderea insultei şi calomniei la infracţiuni ţine de regimul totalitar

Ludovic Orban a reacţionat, luni, după ce Viorica Dăncilă a afirmat că speră ca Parlamentul să adopte o lege care să oprească defăimarea şi calomnia. Liderul PNL susţine că demersul ţine de regimul totalitar şi îi transmite şefului Executivului că România este o ţară democrată.

150 afișări
Imaginea articolului Orban, mesaj pentru Dăncilă: Reincluderea insultei şi calomniei la infracţiuni ţine de regimul totalitar

Orban, mesaj pentru Dăncilă: Reincluderea insultei şi calomniei la infracţiuni ţine de regimul totalitar

„Singurul lucru cu care aş fi de acord este acela că Vasilica Viorica Dăncilă trebuie să plece de la Palatul Victoria, însă ce propuneri face chiar nu mă interesează. Asta cu repedepsirea, adică reincluderea între infracţiuni a insultei şi calomniei, lucrul ăsta a fost îndepărtat din Codul penal. Asta e o chestiune care ţine de regim totalitar. Îi readuc aminte Vioricăi Vasilica Dăncilă că suntem într-o democraţie, suntem stat al UE şi că nu mai poţi să bagi în Codul penal orice prostie care o deranjează pe dânsa”, a spus Ludovic Orban, la finalul şedinţei PNL.

Liderul PNL a afirmat că „în foarte multe dintre motivele pe care o determină ca să susţină o astfel de aberaţie sunt probabil chiar acţiunile domniei sale”.

Premierul Viorica Dăncilă a declarat, sâmbătă, că cei care au protestat la venirea sa la întâlnirea cu pensionarii PSD trebuie să se uite "în ograda proprie". Şeful Executivului a afirmat că speră ca Parlamentul să adopte un act normativ în care să oprească calomnia şi defăimarea.

Liderul PSD Viorica Dăncilă a mai afirmat înainte de întâlnirea cu pensionarii social-democraţi că dacă ar fi ea însăşi parlamentar ar iniţia un astfel de proiect de lege.

"Eu cred că trebuie să se uite prima dată în ograda proprie şi pe urmă să se vorbească astfel despre Guvern. Cred că la un moment dat ar trebui legitimaţi. Acest Guvern ar trebui să-i cheme cineva să spună care infractor, pentru ce infractor?(...) Dacă aş fi eu parlamentar, aş iniţia eu un astfel de proiect. Sper să se întâmple acest lucru sau Parlamentul României să adopte un act normativ în care să oprească calomnia şi defăimarea", a declarat prim-ministrul.

Premierul Viorica Dăncilă a fost aşteptată de câteva persoane care protestau în faţa clădirii unde urma să aibă loc întâlnirea premierului cu pensionarii. Dăncilă spune că protestatarii, care au scandat "analfabeta", sunt aceleaşi 7-8 persoane care merg la evenimentele din ţară ale PSD.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici