Orban: Nominalizarea lui Stolojan, un uriaş pas înapoi pentru România

Vicepreşedintele PNL Ludovic Orban a declarat, miercuri, pentru MEDIAFAX, că nominalizarea lui Theodor Stolojan de către şeful statului pentru funcţia de premier este un uriaş pas înapoi după 17 ani în care România ar fi trebui să evolueze spre democraţie şi să se modernizeze.

19 afișări
Imaginea articolului Orban: Nominalizarea lui Stolojan, un uriaş pas înapoi pentru România

Orban: Nominalizarea lui Stolojan, un uriaş pas înapoi pentru România (Imagine: Mediafax Foto)

"E un uriaş pas înapoi. După 17 ani în care România ar fi trebuit să evolueze şi să se modernizeze, iată că preşedintele Băsescu nominalizează pentru funcţia de premier aceeaşi persoană nominalizată de Ion Iliescu pentru această funcţie după lovitura de stat dată împreună cu minerii împotriva Guvernului Roman", a susţinut Ludovic Orban.

Liderul liberal a subliniat că acest cuplu, ar putea fi numit "Râsu'-Plânsu'", pentru că în urmă cu patru ani plângeau, mai ales preşedintele, astăzi preşedintele râde.

"Intrăm într-o eră a tragi-comediei în care Guvernul va fi condus de un om care nu ascultă nici de PDL, nici de celelalte partide care vor forma coaliţia ci va fi condus direct de Traian Băsescu", a spus Ludovic Orban.

El a menţionat că România, prin această nominalizare, intră într-o perioadă în care riscul "unui regim autoritar al preşedintelui e din ce în ce mai mare".

Orban a conchis că PNL se va opune oricărei tentative care afectează drepturile şi libertăţile individului, democraţia şi statutul de ţară europeană a României.

Citeşte şi:

Stolojan: Obiectivul meu este formarea Guvernului în zece zile

Theodor Stolojan, desemnat de Băsescu premier

Procedura de desemnare a premierului României

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici