Orban: Nu a existat o informare în BPC privind întâlnirea PNL-PSD, care nu a avut caracter oficial

Vicepreşedintele PNL Ludovic Orban a declarat, luni, după şedinţa BPC, că nu a existat nicio informare din partea liderului Călin Popescu Tăriceanu cu privire la întâlnirea pe care acesta ar fi avut-o, vineri seară, cu liderii PSD, precizând că o astfel de întâlnire nu a avut caracter oficial.

12 afișări
Imaginea articolului Orban: Nu a existat o informare în BPC privind întâlnirea PNL-PSD, care nu a avut caracter oficial

Orban: Nu a existat o informare în BPC privind întâlnirea PNL-PSD, care nu a avut caracter oficial (Imagine: Mediafax Foto)

"Nu a existat nicio discuţie oficială referitoare la alianţe pre sau post electorale. Nu a existat niciun fel de discuţie oficială făcută în baza unui mandat cu formaţiunile politice. Orice fel de discuţie cu formaţiunile politice se va face pe baza proiectelor de dezvoltare locală, în măsura în care există formaţiuni politice care sprijină candidaţii PNL", a declarat Ludovic Orban.

Întrebat dacă PNL este de acord cu o alianţă post-electorală cu PSD, Orban a spus că liberalii vor face orice fel de colaborări la nivelul Consiliilor Judeţene, locale sau municipale, cu acele forţe politice care sprijină programul de dezvoltare al comunităţii locale.

"Nu pot să vă dau un răspuns la această întrebare, vom fi de acord să facem orice fel de colaborări la nivelul consiliile judeţene, municipale şi locale cu acele forţe politice care sprijină programele de dezvoltare ale comunităţilor locale şi ale judeţelor, pe care le susţin candidaţii PNL în alegerile locale", a adăugat Orban.

El a mai spus că PNL este deschis pentru negocieri cu forţele politice, care sunt dispuse să sprijine proiectele de dezvoltare ale comunităţilor locale, indiferent din ce zonă a spectrului politic provin acestea.

Liderul liberal a mai spus că PNL are întâlniri cu toate formaţiunile politice, atât în plan local, cât şi în plan naţional, discuţii care au diferite subiecte.

Liderii PSD Mircea Geoană, Ion Iliescu, Adrian Năstase şi Viorel Hrebenciuc le-au propus liberalilor, la întâlnirea de vineri seară, o colaborare preelectorală, însă premierul Călin Popescu Tăriceanu nu s-a arătat interesat de ofertă, amânând un răspuns clar, scrie "Gândul" în ediţia de luni.

Conform cotidianului citat, la întâlnirea care a avut loc într-o vilă de protocol din Primăverii, social-democraţii au venit cu două planuri - planul A: colaborare preelectorală oficială între cele două partide; planul B: moţiune de cenzură.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici