Orban: Orice discuţie despre guvernare e prematură, nu se poate construi un proiect cu Băsescu

Prim-vicepreşdintele PNL, Ludovic Orban, a declarat, marţi-seară, că orice discuţie despre guvernare este prematură şi fără temei, menţionând că liberalii nu au primit nicio ofertă în acest sens de la PDL sau PSD, dar susţinând că nu se poate construi niciun proiect politic cu Traian Băsescu.

20 afișări
Imaginea articolului Orban: Orice discuţie despre guvernare e prematură, nu se poate construi un proiect cu Băsescu

Orban: Orice discuţie despre guvernare e prematură, nu se poate construi un proiect cu Băsescu (Imagine: Adriana Neagoe/Mediafax Foto)

Întrebat dacă îşi va da demisia dacă PNL intră la guvernare cu PDL, Orban a replicat: "Despre guvernare vorbiţi?".

"Problema esenţială pe care o avem astăzi este problema analizării de către CC a fraudelor care vor fi puse la dispoziţie de toţi cei care au sesizat aceste fraude şi luarea unei decizii în conformitatea cu Constituţia şi legile ţării, referitoare la contestarea alegerilor", a spus Orban, menţionând că nu comentează declaraţiile date de dimineaţă de Crin Antonescu şi menţionând că "orice discuţie referitoare la o formulă de guvernare în momentul de faţă este prematură şi lispită de temei".

În ceea ce priveşte semnalele din teritoriu pro-PDL, Orban a spus că în mod evident "rolul unui partid este acela de a-şi reprezenta alegătorii, de-ai reprezenta pe cetăţenii României care îşi pun speranţele şi încrederea în acel partid politic".

"Problema pe care o avem este că noi nu putem să intrăm la guvernare fără să avem garanţia că putem să reprezentăm aceste interese, aspiraţii, că putem să resepectăm mandatul care ne-a fost încredinţat de cetăţenii României", a adăugat Orban, replicând în privinţa garanţiei că în acest moment "în România vorbim despre modul în care CC soluţionează conestaţia la al doilea tur al alegerilor prezidenţiale abia după aceea dacă CC va lua o decizie, în funcţie de decizia respectivă fie să se repete turul II, fie să-l declare câştigător pe Mircea Geoană".

În plus liberalul a apreciat că "în cazul în care CC îl declară câştigător pe Traian Băsescu şi respinge contestaţia PSD", el consideră că "niciun proiect politic nu este valabil cu Traian Băsescu", anunţând că în momentul în care Băsescu redevine preşedinte al României şi "CC va închide ochii la toată frauda electorală grosolană cu care Băsescu a ajuns preşedinte, "în România va fi nevoie de o acţiune serioasă, solidă a societăţii civile a tuturor oamenilor de caracter, care au coloană vertebrală, care ţin la democraţie, la drepturile şi libertăţile individuale, de o acţiune care să ducă la salvarea democraţiei de poftele şi de bunul plac al lui Băsescu şi al camarilei sale".

Referitor la discuţiile din CNEx, Orban a spus că e normal şi firesc ca liderii să aibă o consultare cu preşedinţii organizaţiilor care, la rândul lor, au consultat colegii lor din filialele judeţene respective.

"Sigur că în momentul de faţă nu putem vorbi de luarea unei decizii, ci pur şi simplu de o analiză a situaţiei în care se găseşte PNL şi de stabilirea anumitor reguli şi direcţii de acţiune în perioada care va urma. Ca atare, nici nu avem alt subiect să discutăm în momentul de faţă pentru că, repet, Traian Băsescu nu este preşedintele României sau este la finalul mandatului, iar în ceea priveşte PNL, nu a primit absolut niciun fel de invitaţie la vreo discuţie cu vreo forţă politică, cu atât mai puţin vreo invitaţie din partea PD sau a lui Traian Băsescu", a precizat liberalul.

Întrebat dacă actuala conducere le va spune liderilor din teritoriu ca PNL că rămână în opoziţie, Orban a explicat că liderii de la centru vor discuta acest lucru în şedinţa de miercuri a BPC, înainte de CNEx.

"Nu este obligatoriu să existe vreo propunere sau vreo formulă prin care practic organizaţiile să se pronunţe asupra unei formule sau alta", a spus Orban.

Despre oferta lui Geoană privind desemnarea premeirului de către liberali, Orban a replicat că preocuparea sa principală în momentul de faţă este să ca liberali să ajute "la demonstrarea imensei fraude electorale care stă la baza bucuriei premature a camarilei lui Traian Băsescu care s-au grăbit să sărbătorească o victorie care după părerea mea nu există în realitate".

"La aceste alegeri au fost atâtea acte de fraudă demonstrate plus altele care nu sunt demonstrate, dar sper să le putem demonstra. Pentru mine, Traian Băsescu nu este preşedintele României în momentul de faţă. Băsescu şi cu camarila lui ai lăsat de aproape trei luni, într-o perioadă de criză economică, de grave probleme sociale, au lăsat România fără un Guvern legitim şi au împiedicat prin toate tertipurile posibile instalarea unui Guvern legitim. Şi noi suntem preocupaţi ca în România să existe o democraţie reală, să fie stopat declinul economic, România să depăşească criza economică numai că s-a arătat cu precizie şi claritate că responsabilii pentru crizele grave în care se găsesc societatea românească, economia românească sunt Traian Băsescu şi cu camarila portocalie", a conchis Ludovic Orban.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici