Orban şi-a anunţat candidatura la şefia PNL: "Crin Antonescu mă sprijină"

Ludovic Orban şi-a anunţat, marţi, într-o conferinţă de presă, decizia de a candida la şefia PNL, după alegerea lui Klaus Iohannis în funcţia de preşedinte, el arătând că este susţinut de "foarte mulţi membri" ai partidului, printre care şi fostul preşedinte al partidului, Crin Antonescu.

542 afișări
Imaginea articolului Orban şi-a anunţat candidatura la şefia PNL: "Crin Antonescu mă sprijină"

Ludovic Orban (Imagine: Razvan Chirita/Mediafax Foto)

"Candidez pentru că eu consider că am deplina legitimitate pentru a aspira la această funcţie. (...) Port blazonul PNL cu mândrie şi cu cinste de 25 de ani. La ora actuală sunt susţinut de foarte mulţi membri ai PNL, foarte mulţi membri ai partidului mi-au solicitat să candidez la această funcţie", a spus Orban.

"Ocuparea funcţiei de preşedinte al PNL de către mine va constitui o garanţie că PNL va rămâne cu adevărat PNL, că va continua să fie partidul Brătienilor, partidul marilor noştri înaintaşi care au avut o mare contribuţie la făurirea României moderne. Consider că reprezint o garanţie pentru faptul că PNL va deveni principalul partener politic care să participe la îndeplinirea obiectivelor programului lui Klaus Iohannis", a adăugat el.

Orban a mai spus că îşi depune candidatura pentru "a pune umărul la contrucţia marelui partid de dreapta care a lipsit României în ultimii 25 de ani".

"Din păcate, România a fost guvernată fie de avatarurile PCR, indiferent cum s-au numit ele de-a lungul timpului, FSN, PDSR, PSD, fie de guverne de coaliţie care niciodată nu au putut să genereze o politică unitară şi coerentă de dreapta care să asigure cu adevărat dezvoltarea României şi integrarea reală nu numai din punct de vedere al preţurilor, ci şi din punct de vedere al veniturilor cetăţenilor în UE", a declarat Orban.

Prim-vicepreşedintele PNL a menţionat că a ales "nu întâmplător" ziua de marţi pentru a-şi prezenta candidatura, deoarece se împlinesc 25 de ani de la începerea Revoluţiei române la Timişoara.

"Îmi prezint candidatura cu recunoştinţă faţă de miile de tineri care au înfruntat TAB-urile şi mitralierele, care au înfruntat scutierii şi care s-au bătut pentru libertate, pentru demnitate şi pentru democraţie", a mai spus Orban, menţionând că şi el a fost în stradă la Revoluţie pe 21 decembrie în Bucureşti.

El a afirmat că a înţeles în urma votului de la prezidenţiale că "în viaţa publică nu au ce să caute câteva lucruri, câteva tare, care au marcat tranziţia românească: minciuna, corupţia, aroganţa, lipsa de respect faţă de cetăţean, lipsa de competenţă şi mai ales politica făcută în interes personal şi nu în interesul general".

De asemenea, el a menţionat că unul dintre obiectivele sale vizează promovarea unor noi oameni în politică.

"Eu ştiu că mulţi români îşi doresc figuri noi în viaţa publică. Eu nu sunt o figură nouă, în schimb sunt un om care am încercat în cei 25 de ani de activitate politică să fiu aşa cum îşi doreşte marea majoritate a românilor. Chiar dacă eu nu sunt o figură nouă, voi căuta să susţin apariţia în viaţa publică a cât mai multor tineri de valoare şi la promovarea lor în spaţiul public naţional, sigur, cu condiţia să îndeplinească exigenţele pe care le au românii. Voi căuta să deschid PNL spre acei oameni de valoare care vor cu adevărat să se implice în politică şi să facă «politica altfel» aşa cum a garantat Klaus Iohannis în campania prezidenţială", a mai declarat Orban. 

Ludovic Orban a făcut aceste declaraţii după ce a fost ales, marţi, lider al grupului PNL din Camera Deputaţilor, în locul lui George Scutaru, care şi-a depus mandatul pentru a deveni consilier prezidenţial.

Funcţia de preşedinte al PNL este vizată, de asemenea, de Teodor Atanasiu, care a anunţat în 28 noiembrie că va candida pentru funcţia de preşedinte al partidului, care va rămâne vacantă după ce Klaus Iohannis va fi învestit în funcţia de preşedinte al României.

Atanasiu a menţionat că, odată cu plecarea la Cotroceni a lui Klaus Iohannis, postul de copreşedinte al noului PNL şi de preşedinte al fostului Partid Naţional Liberal va fi ocupat interimar de unul dintre vicepreşedinţii liberali, care va fi ales de Biroul Permanent Naţional (BPN) al fostului PNL.

Alegerea succesorului lui Klaus Iohannis urmează să se facă joi la reuniunea conducerii vechiului PNL, în care se va putea ajunge la un vot al membrilor Biroului Politic Naţional.

Orban spune că are sprijinul şi al lui Antonescu pentru a deveni liderul PNL în locul lui Iohannis

Prim-vicepreşedintele PNL Ludovic Orban a declarat marţi că beneficiază şi de sprijinul fostului preşedinte al PNL Crin Antonescu în ceea ce priveşte candidatura la şefia partidului, după ce Klaus Iohannis a fost ales preşedintele României.

Orban a fost întrebat dacă între cei care îi sprijină candidatura se numără şi Crin Antonescu.

”Sunt onorat de sprijinul pe care mi-l acordă Crin Antonescu, aşa cum pot să vă spun că sunt convins că şi domnul Klaus Iohannis mă sprijină, aşa cum îl sprijină şi pe contracandidatul meu, Teodor Atanasiu. Amândoi am făcut parte din echipa domnului Iohannis, amândoi am pus umărul pentru obţinerea acestui succes electoral şi sunt convins că domnul Klaus Iohannis ne sprijină pe amândoi şi oricare dintre noi va ieşi preşedinte al fostului PNL şi co-preşedinte al noului PNL va reprezenta un partener serios şi de încredere pentru Klaus Iohannis”, a afirmat prim-vicepreşedintele PNL.

El a menţionat că afirmaţia legată de sprijinul din partea lui Antonescu o face în urma unei discuţii cu fostul preşedinte al PNL.

”Altfel nu mi-aş fi permis să spun public lucrul ăsta şi nu mi-aş fi permis să spun lucrul acesta public dacă nu aş fi avut şi acordul domnului Antonescu pentru a spune public lucrul ăsta”, a mai afirmat Orban.

Ludovic Orban şi-a anunţat, marţi, într-o conferinţă de presă, decizia de a candida la şefia PNL, după alegerea lui Klaus Iohannis în funcţia de preşedinte, el arătând că este susţinut de "foarte mulţi membri" ai partidului.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici