Orban şi Cataramă şi-au depus candidatura la şefia PNL pentru vot uninominal

Secretarul general al PNL, Radu Stroe, a declarat, miercuri, pentru MEDIAFAX, că Ludovic Orban şi Viorel Cataramă şi-au depus candidaturile pentru funcţia de preşedinte în eventualitatea menţinerii unui Statut cu vot individual, Antonescu aşteptând însă decizia DP pentru a-şi depune candidatura.

25 afișări
Imaginea articolului Orban şi Cataramă şi-au depus candidatura la şefia PNL pentru vot uninominal

Orban şi-a depus candidatura la şefia PNL pentru vot uninominal (Imagine: Mediafax Foto)

Întrebat câte candidaturi au fost depuse, având în vedere că miercuri, la ora 12.00, a expirat termenul prevăzut de actualul Statut pentru depunerea candidaturilor, Radu Stroe a declarat că până în acest moment şi-au depus candidaturile Viorel Cataramă şi Ludovic Orban, dar pentru alegeri individuale.

"Ludovic Orban şi-a depus candidatura pentru preşedinţia PNL, dar pentru pentru eventualitatea că Statutul va trece în formula uninominală. Orban nu şi-a depus candidatura pentru eventualitatea că Statutul trece în formulă de echipă, probabil că va depune şi în situaţia aceea. Viorel Cataramă şi-a depus cererea de înscriere a candidaturii la şefia PNL acum vreo zece zile, dar ea este valabilă în condiţiile unui Statut uninominal. Dacă Statutul va fi pe echipe, atunci şi Cataramă va trebui să vină cu o moţiune şi cu o listă, dacă nu vine cu o echipă, nu i se ia în considerare candidatura", a susţinut Radu Stroe.

Întrebat dacă actualul preşedinte al PNL, Crin Antonescu, şi-a depus candidatura, secretarul general al PNL a declarat că actualul preşedinte al liberalilor aşetaptă decizia Delegaţiei Permanente (DP) de joi care se va pronunţa asupra modificărilor la Statut cerute de Crin Antonescu în sensul introducerii unui vot al noii conduceri pe moţiuni şi liste.

"Antonescu încă nu şi-a depus candidatura, pentru că aşteaptă decizia Delegaţiei Permanente. Dacă Delegaţia Permanentă îi validează porpunerea de Statut, îşi va depunde canddiatura, dacă Delegaţia nu îi validează Statutul pe echipe, nu îşi mai depune candidatura", a spus Stroe.

În privinţa expirării termenului de depunere a candidaturilor, secretarul general al PNL a precizat că noul Statut, care este aşteptat să fie validat de Congres vineri, stipulează că acest termen va expria cu trei ore înainte de începerea Congresului de sâmbătă dedicat alegerii noii conduceri a partidului.

"Da, conform vechiului Statut ar fi expirat termenul de depunere a candidaturilor, dar vine noul Statut care prelungeşte termenul până la cu trei ore înainte de Congres. Noul Statut care va intra în vigoare vineri va prelungi termenul până în ziua Congresului, iar liberalii îşi vor putea depune candidaturile cu trei ore înainte de Congresul ordinar de sâmbătă, adică până la ora 7.00", a susţinut Radu Stroe.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici