Orban, Tăriceanu, Motreanu, Săftoiu au votat împotriva Statutului propus de Antonescu

Ludovic Orban, Călin Popescu Tăriceanu, Dan Motreanu şi Adriana Săftoiu au votat, joi, în Delegaţia Permanentă a PNL, împotriva proiectul de Statut al partidului propus de Crin Antonescu, au declarat, pentru MEDIAFAX, surse liberale.

25 afișări
Imaginea articolului Orban, Tăriceanu, Motreanu, Săftoiu au votat împotriva Statutului propus de Antonescu

Crin Antonescu şi Ludovic Orban (Imagine: Răzvan Chiriţă/Mediafax Foto)

Liberalii au aprobat, joi, în Delegaţia Permanentă, proiectul de Statut propus de Antonescu şi completat de BPC, care prevede vot pe liste, BPC de 32 de membri plus doi preşedinţi - fondator şi de onoare - şi desfiinţarea prim-vicepreşedintelui, propunerea urmând să fie prezentată vineri Congresului.

Conform Secretarului general al PNL, Radu Stroe, proiectul de Statut al lui Antonescu a fost adoptat, în ansamblul său, prin vot deschis, cu 154 de voturi "pentru" şi 24 de voturi "împotrivă".

Stroe a mai spus că propunerea de modificare a articolului 61 privind modalitatea de alegere a fost adoptată prin vot nominal, fiind admisă cu 131 de voturi "pentru", 42 de voturi "împotrivă" şi cinci abţineri, 26 de liberali fiind absenţi.

Împotriva Statutului lui Crin Antonescu au votat, conform unor surse liberale, Ludovic Orban, Călin Popescu Tăriceanu, Gabriel Berca, Ciprian Dobre, Dan Motreanu, Adriana Săftoiu, Mihai Banu şi Ioan Timiş.

Modificările statutare de care îşi condiţionează candidatura Crin Antonescu vizează, printre altele, un BPC nou votat pe listă fără prim-vicepreşedinte, sancţiuni pentru neplata cotizaţiilor, contribuţii financiare lunare ale filialelor, derogări, clasificarea membrilor în simpatizanţi şi activi.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici