Orban: Ţările democratice au datoria să facă mult mai mult decât ceea ce fac acum pentru Ucraina

Fostul premier al României Ludovic Orban susţine că înţelege faptul că NATO nu poate să se implice militar, dar spune că toate ţările democratice au datoria să facă mult mai mult decât ceea ce fac acum pentru Ucraina.

2460 afișări
Imaginea articolului Orban: Ţările democratice au datoria să facă mult mai mult decât ceea ce fac acum pentru Ucraina

„Să fim realişti! Lumea democratică va suferi o înfrângere dacă Putin reuşeşte să îşi atingă obiectivele în Ucraina. Nu doar morală ci şi practică. Cu Putin la butoane nu va mai fi linişte în lume. Dacă lui Putin îi va merge cu Ucraina, va continua şi mai abitir terorismul de stat pe care îl practică şi va ameninţa în continuare orice stat cu agresiunea militară şi lumea cu bomba nucleară. Înţeleg că NATO nu poate să se implice militar. Dar toate ţările democratice au datoria să facă mult mai mult decât ceea ce fac acum pentru Ucraina”, a scris sâmbătă pe Facebook Ludovic Orban, liderul partidului Forţa Dreptei.

El spune că Ucraina poate fi ajutată cu tot ce are nevoie ca să reziste.

„Ucrainienii şi-au câştigat cu vârf şi îndesat dreptul de a fi susţinuţi de toată lumea. Au voinţa de se lupta pe viaţă şi pe moarte pentru a îşi apăra ţara. Cauza lor este strigător la cer de dreaptă. Au demonstrat că au caracter, eroism, spirit de sacrificiu, curaj, inteligenţă, solidaritate. Sunt conduşi de lideri adevăraţi”, susţine Orban.

Conform acestuia, Ucraina are nevoie acum de sprijin economic, financiar, logistic, militar, umanitar.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici