Ordinea de zi, respinsă de plenul Senatului

Ordinea de zi a şedinţei plenului Senatului de miercuri, fără punctul privind revocarea lui Mircea Geoană din funcţie, a fost respinsă, cu 69 de voturi "împotrivă" şi 52 de voturi "pentru".

20 afișări
Imaginea articolului Ordinea de zi, respinsă de plenul Senatului

Ordinea de zi, respinsă de plenul Senatului (Imagine: Răzvan Chiriţă/Mediafax Foto)

Senatorul PDL Iulian Urban a declarat, după respingerea prin vot a ordinii de zi a plenului, că, ţinând cont că această ordine de zi nu a fost aprobată de plen iar Senatul este în cvorum de lucru, grupul parlamenatar PDL cere supunerea la vot a unei noi ordini de zi la care, la primul punct, să fie pusă cererea de revocare din funcţie a lui Mircea Geoană de la şefia acestei Camere.

La rândul său, senatorul PNL Dan Radu Ruşanu a solicitat din partea grupului parlamentar al PNL reîntrunirea Biroului Permanent, pentru a fi votată o nouă ordine de zi pentru şedinţa de plen.

Pauză de consultări, după respingerea ordinii de zi

Senatorii au luat o pauză de consultări de 30 de minute, la solicitarea liderului grupului liberal, Puiu Haşotti, care a arătat că liderul de grup trebuie să fie însoţit la aceste consultări doar de un vicelider.

La rândul său, senatorul PSD Ioan Chelaru a declarat că cererea PNL nu poate fi respinsă şi a acuzat PDL de blocarea activităţii Senatului, în condiţiile în care pe ordinea de zi a plenului se află peste 40 de proiecte de lege importante.

Preşedintele de şedinţă, Mircea Geoană, a anunţat pauză de consultări de 30 de minute.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici