Ordinul cu noile criterii de carantinare a fost revocat de premierul Florin Cîţu

  • Ordinul cu noile criterii de carantinare publicat de fostul secretar de stat Andreea Moldova în Monitorul Oficial a fost revocat de Florin Cîţu, ministrul interimar al Sănătăţii.
  • Revocarea ordinului a fost publicată în Monitorul Oficial.
  • Documentul introducea un punctaj pe baza unei grile.
2786 afișări
Imaginea articolului Ordinul cu noile criterii de carantinare a fost revocat de premierul Florin Cîţu

Ordinul cu noile criterii de carantinare a fost revocat de premierul Florin Cîţu - surse

Ordinul cu noile criterii de carantinare publicat de fostul secretar de stat Andreea Moldova în Monitorul Oficial a fost revocat de premierul Florin Cîţu, în prezent ministru interimar la Ministerul Sănătăţi.

După ce a fost numit interimar la Ministerul Sănătăţii, premierul Florin Cîţu a revocat ordinul privind noile criterii de carantinare publicat, marţi seara, de fostul secretar de stat Andreea Moldovan, au declarat, miercuri, pentru MEDIAFAX, surse politice.

La puţin timp, revocarea ordinului a fost publicată în Monitorul Oficial.

Ordinul Ministrului Sănătăţii nr. 506/2021 pentru modificarea şi completarea Ordinului ministrului Sănătăţii nr. 1.309/2020 privind modalitatea de aplicare a măsurilor de prevenire şi limitare a îmbolnăvirilor cu SARS-CoV-2, publicat în Monitorul Oficial al României, partea 1, nr. 382, din 13 aprilie 2021, se abrogă”, scrie în Monitorul Oficial al României, partea I. A semnat pentru abrogare ministrul interimar al Sănătăţii, Florin Cîţu.

Ordinul semnat de secretarul de stat Andreea Moldovan, de la care a izbucnit scandalul ce a dus la demiterea sa şi a ministrului Sănătăţii, Vlad Voiculesu, introducea noi criterii pentru carantinarea localităţilor, respectiv nivelul de testare pentru COVID, rata de incidenţă şi de gradul de ocupare a paturilor din spitale şi secţiile ATI.

Documentul introducea un punctaj pe baza unei grile.

Municipiile şi zonele metropolitane cu peste 100.000 de locuitori puteau intra în carantină, potrivit ordinului, dacă aveau minimum 60 de puncte, iar restul localităţilor dacă aveau minimum 70 de puncte. Pentru încetarea carantinei era prevăzut un singur criteriu, respectiv rata de incidenţă de sub trei cazuri la o mie de locuitori.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici