Ordonanţa de Urgenţă pentru intervenţia imediată în cazul urşilor a fost aprobată

  • Ordonanţa de Urgenţă pentru intervenţia imediată în cazul urşilor a fost aprobată miercuri, în şedinţa de Guvern.
  • Premierul Cîţu a spus că soluţia e pe termen scurt şi aşteaptă o strategie.
2488 afișări
Imaginea articolului Ordonanţa de Urgenţă pentru intervenţia imediată în cazul urşilor a fost aprobată

Ordonanţa de Urgenţă pentru intervenţia imediată în cazul urşilor a fost aprobată

A fost aprobată în şedinţa de Guvern de azi ordonanţa de urgenţă cu privire la aprobarea metodelor de intervenţie imediată în cazul urşilor bruni, a anunţat într-un briefing premierul.

Dincolo de ordonanţă, Cîţu a spus că a transmis nevoia unei strategii prin care să fie controlată populaţia de urşi.

„Această ordonanţă este o măsură care vine pe termen scurt, pentru a rezolva o problemă pe termen scurt, dar este responsabilitatea Ministerului Mediului să vină cu această strategie de control al populaţiei de urşi pe termen lung şi înţeleg că avem deja un proiect şi am putea avea această strategie implementată şi cu măsuri în cel mult un an de zile”, a afirmat Cîţu.

În cazul urşilor agresivi se va putea interveni imediat, iar în cazul celorlaţi intervenţia va fi graduală, existând posibilitatea să foe alungaţi, tranchilizaţi şi împuşcaţi.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici