Ordonanţa prin care Guvernul a schimbat procedura de numire a şefului ANCOM a intrat în vigoare

Ordonanţa de urgenţă prin care a fost schimbată procedura de numire a conducerii ANCOM a intrat în vigoare marţi, după ce a fost publicată în Monitorul Oficial. Modificările aduse prin OUG îl exclud pe preşedinte din procedură.

515 afișări
Imaginea articolului Ordonanţa prin care Guvernul a schimbat procedura de numire a şefului ANCOM a intrat în vigoare

Ordonanţa prin care Guvernul a schimbat procedura de numire a şefului ANCOM a intrat în vigoare

”Conducerea ANCOM (Autoritatea Naţională pentru Administrare şi Reglementare în Comunicaţii -n.r.) este asigurată de un preşedinte şi doi vicepreşedinţi, nuniţi pe baza propunerii Guvernului de către cele două camere ale Parlamentului, reunite în şedinţă comună, cu votul majorităţii senatorilor şi deputaţiloe prezenţi”, arată noul articol introdus în lege.

Purtătorul de cuvânt al Administraţiei Prezidenţiale Mădălina Dobrovolschi a declarat vineri că modificarea procedurii de numire a conducerii ANCOM a fost făcută de Guvern într-un mod ”netransparent”, ordonanţa ”răsărind” pe ordinea suplimentară de zi a şedinţei executivului.

”Decizia luată de guvern ieri prin ordonanţă de urgenţă de a modifica procedura de numire a conducerii ANCOM. Dacă guvernul şi-ar fi dorit să rezolve această situaţie printr-o formulă urgentă, avea şi instrumentele, avea şi timpul la dispoziţie pentru că, până la urmă, această instituţie nu are conducere de ceva luni, deci exista posibilitatea ca situaţia să fie rezolvată prin folosira legislaţiei în vigoare, prin simplul fapt al numirii altor persoane pentru locurile vacante”, a declarat purtătorul de cuvânt al Administraţiei Prezidenţiale Mădălina Dobrovolschi.

Dobrovolschi a mai spus că metoda este una ”netransparentă”, folosită ”din nou” de către executiv.

”Recurgerea la ordonanţă de urgenţă, care a fost înscrisă pe ordinea de zi suplimentară se constituie într-un alt semnal îngrijotător în legătură cu modul netransparent în care acţionează guvernul. Mai mult decât atât, această ordonanţă purşi simplu a răsărit pe ordinea de zi a guvernului, ordinea de zi suplimentară, care este o metoda netransparentă folosită din nou de acest guvern. Guvernul trebuie să înţeleagă că transparenţa, predictibilitatea, modul în care se adoptă aceste acte normative sunt esenţiale pentru abordarea pe care o au faţă de actul responsabil de guvernare şi faţă de cetăţenii acestei ţări. Respectarea Constituţiei este obligatorie pentru toate instituţiile statului, iar acest fapt este unul îngrijorător”, a mai spus Dobrovolschi.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici