Comisia de statut, raport favorabil pentru proiectele PSD privind ANCHETAREA în Parlament, în paralel cu demersul Parchetului/ PNL: Se încalcă o decizie CCR

Comisia de statut a decis,marţi,adoptarea unor rapoarte favorabile privind proiectele PSD care prevăd instituirea obligativităţii prezenţei la comisiile parlamentare de anchetă şi posibilitatea demarării unei anchete,în Parlament, în paralel cu cea a Parchetului General, PNL şi USR votând împotrivă.

549 afișări
Imaginea articolului Comisia de statut, raport favorabil pentru proiectele PSD privind ANCHETAREA în Parlament, în paralel cu demersul Parchetului/ PNL: Se încalcă o decizie CCR

Comisia de statut, raport favorabil pentru proiectele PSD privind ANCHETAREA în Parlament, în paralel cu demersul Parchetului/ PNL: Se încalcă o decizie CCR

„PNL prin reprezentanţii săi în Comisia de statut a votat împotriva celor două proiecte – proiectul de modificare a Regulamentului şedinţelor comune şi proiectul de modificare a Legii nr. 96 privind Statutul deputaţilor şi senatorilor, prin modificările respective, din punctul nostru de vedere se încalcă inclusiv o decizie a CCR 1231 din 2009, când s-a mai dorit introducerea obligativităţii prezenţei la comisiile de anchetă a oricărei persoane din România şi Curtea s-a pronunţat în sensul în care reglementările respective au fost declarate neconstituţionale”, a declarat deputatul PNL Gabriel Andronache, la finalul şedinţei Comisiei de statut.

PNL a susţinut că instituirea obligaţiei ca magstraţii să se prezinte în faţa comisiilor de anchetă nu poate fi introdusă nici în Regulamentul şedinţelor comune şi nici în Statutul deputaţilor şi senatorilor, a precizat Andronache.

„Am şi spus, nu au nicio legătură cu obiectul de reglementare al Legii 96, pe cale de consecinţă, rămâne de văzut ce va vota majoritatea parlamentară, poate că se vor răzgândi aşa cum au făcut şi în privinţa comisiei de anchetă când au constatat că modul în care au constituit comisia şi regulamentul acesteia a fost un pic pe lângă lege”, a spus liberalul.

PNL va decide dacă va contesta modificările la CCR, după ce reglementările vor ajunge în plen, a precizat Gabriel Andronache, la solicitarea jurnaliştilor.

Andronache a precizat că rapoartele au fost aprobate cu şase voturi „pentru” şi trei „împotrivă” - voturile PNL şi USR, adăugând că acestea vor fi transmise Birourilor permanente renunite.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici