Pahonţu: Cei ce se ocupă de comunicaţiile din sălile Parlamentului nu sunt de la SPP

Directorul SPP, Lucian Pahonţu, a declarat, marţi, că instituţia pe care o conduce nu are atribuţii privind "ceea ce se întâmplă în sălile" Palatului Parlamentului sau în ceea ce priveşte comunicaţiile, în timp ce deputatul PDL Costică Canacheu a spus că SPP nu deţine tehnică de interceptare.

210 afișări
Imaginea articolului Pahonţu: Cei ce se ocupă de comunicaţiile din sălile Parlamentului nu sunt de la SPP

Directorul SPP Lucian Pahonţu (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Şeful SPP a declarat, la audierile din comisiile de apărare, că singura atribuţie a SPP la Parlament este cea de control antiterorist.

"Ceea ce se întâmplă în săli, cei ce se ocupă de comunicaţiile din săli nu sunt de la SPP, ci din direcţiile de specialitate din Palatul Parlamentului", a spus Pahonţu.

La rândul său, Costică Canacheu, şeful Comisiei de apărare din Camera Deputaţilor, a spus că SPP nu deţine tehnică pentru interceptări.

"SPP nu are atribuţii privind interceptarea, nu are atribuţii legale privind întocmirea de rapoarte legate de demnitarii cărora le asigură protecţia, nu deţine nici tehnică pentru interceptări", a spus Canacheu.

El a adăugat că a fost "preluată" de către parlamentari o invitaţie de a merge şi a vedea echipamentele SPP.

"Sigur că vom merge şi le vom vedea. Parlamentari cu state mai vechi au fost şi au văzut aceste echipamente", a explicat Canacheu, care a insistat că SPP "acţionează cu competenţă şi în baza prevederilor legale".

Lucian Pahonţu a fost audiat timp de o oră şi jumătate în comisia de apărare.

În 16 august, pe mai multe bloguri şi în presă a apărut o înregistrare a unor discuţii purtate în Comisia Udrea, între Ludovic Orban, Aura Vasile, Adriana Săftoiu şi, potrivit transcrierii care a însoţit înregistrarea primită iniţial de redacţii, un al patrulea participant ar fi fost Lakatos Peter, care a negat prezenţa la această convorbire, ulterior dovedindu-se că, de fapt era vorba despre social-democratul Dumitru Chiriţă. Membrii comisiei reluau acuzaţiile apărute în presă la adresa ministrului Udrea, stabileau planul audierilor şi persoanele pe care ar urma să le audieze.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici