Paleologu: Am venit la BPN să obţin derogarea de la condiţia de vechime pentru candidatură

Fostul ministru al Culturii Theodor Paleologu s-a prezentat, luni, la şedinţa Biroului Permanent Naţional al PDL pentru a obţine derogarea de la criteriul vechimii pentru a candida la funcţia de preşedinte al partidului.

35 afișări
Imaginea articolului Paleologu: Am venit la BPN să obţin derogarea de la condiţia de vechime pentru candidatură

Paleologu: Am venit la BPN să obţin derogarea de la condiţia de vechime pentru candidatură (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

"Pentru asta (derogarea de vechime - n.r.) am venit aici şi trag nădejde că o voi obţine", a declarat Paleologu înainte de şedinţa BPN al PDL.

Emil Boc, Vasile Blaga, dar şi Theodor Paleologu îşi vor lansa oficial, luni, candidaturile pentru funcţia de preşedinte al PDL, în evenimente succesive care vor avea loc la sediul central al partidului din Aleea Modrogan.

Statutul PDL prevede că pentru a candida la funcţia de preşedinte al partidului este necesară o vechime în PDL de cel puţin cinci ani.

Însă, în 5 martie, CNC al PDL a aprobat posbilitatea acordării de către Colegiul Director, la cerere, a unor derogări de la condiţia de vechime de cinci ani pentru cei care doresc să candideze la preşedinţia partidului.

Anterior, europarlamentarul Cristian Preda şi deputatul Sever Voinescu susţinuseră, în BPN, acordarea unei derogări de la criteriul vechimii, astfel ca la Convenţia Naţională din mai să poată candida la şefia PDL şi cei care nu au cinci ani vechime în partid, aşa cum prevede Statutul. Solicitarea a fost aprobată în unanimitate de BPN.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici