Paleologu i-a cerut lui Băsescu să îl retragă din funcţia de ambasador, fiind candidat PDL

Ambasadorul României la Copenhaga, Toader Paleologu, a anunţat, joi, că i-a cerut preşedintelui Traian Băsescu să îl retragă din funcţia de ambasador, precizând că s-a înscris, miercuri, în PDL şi că va candida din partea acestui partid, în Sectorul 2, la alegerile generale.

17 afișări
Imaginea articolului Paleologu i-a cerut lui Băsescu să îl retragă din funcţia de ambasador, fiind candidat PDL

Preşedintele Traian Băsescu (Imagine: Mediafax Foto)

Paleologu a precizat că i-a adresat în cursul zilei de luni preşedintelui Traian Băsescu cererea de retragere din funcţia de ambasador.

"Am acceptat cu bucurie propunerea onorantă a PDL de a candida la alegerile parlamentare, în sectorul 2 al Capitalei. Experienţa ca ambasador al ţării noastre m-a convins că România are nevoie de un efort reformator pornit din interior. Cred că doar prin transformarea realităţilor din ţară ne putem asigura statutul european", a declarat Toader Paleologu.

Referindu-se la cererea de retragere din funcţia de ambasador, pe care i-a adresat-o şefului statului, Paleologu a spus: "Această chestiune îşi urmează cursul. Deci nu mai sunt ambasador în Danemarca din momentul în care se va publica în Monitorul Oficial", a explicat el.

Paleologu a mai arătat că va candida la Camera Deputaţilor, în colegiul 9 din Sectorul 2.

"Voi candida în cartierul meu, în care am crescut şi pe care îl iubesc atât de mult. Perimetrul acesta este patria mea, am un patriotism foarte dezvoltat", a arătat ambasadorul.

Toader Paleologu a susţinut că PDL este "cel mai bine plasat" pentru a continua "speranţa" Alianţei D.A.

El a completat că, deşi tatăl său a fost senator PNL, iar unchiul său a avut funcţia de ministru liberal în perioada interbelică, nu crede că PNL "deţine monopolul tradiţiei liberale" în România.

Paleologu s-a declarat convins că PDL este formaţiunea care poate şi vrea să facă ceea ce îşi propune şi că, deşi a lipsit din ţară, a participat la campania electorală din anul 2000 a tatălui său, liberalul Alexandru Paleologu.

El a mai spus că atuurile sale ar putea fi experienţa internaţională pe care o are, dar că speră să aducă un suflu nou.

Întrebat dacă se înscrie în spiritul sloganului PDL, Paleologu a răspuns: "Dacă gândesc altfel ? Decât mulţi, fără îndoială".

Surse democrat-liberale declarau încă din 18 septembrie pentru MEDIAFAX că ambasadorul României în Danemarca, Toader Paleologu, ar putea candida din partea PDL la alegerile parlamentare, cel mai probabil într-un colegiu din Bucureşti.

În toamna lui 2007, înaintea alegerilor pentru Parlamentul European, numele lui Toader Paleologu era vehiculat pentru un loc pe listele PNL pentru PE.

Într-o reuniune a conducerii PNL, pe tema alegerilor europarlamentare, senatorul Puiu Haşotti a avansat ideea prezentei pe lista partidului a ambasadorului la Copenhaga, declarau pentru MEDIAFAX surse liberale.

De altfel, numele lui Paleologu a mai fost vehiculat, tot la propunerea lui Haşotti, pentru postul de ministru de Externe, în perioada în care preşedintele Traian Băsescu refuza să semneze numirea lui Adrian Cioroianu în această funcţie.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici