Paleologu îi întinde „un măr otrăvit” lui Iohannis. Susţinerea opoziţiei pentru un fost comisar european

Prezidenţiabilul PMP, Theodor Paleologu, a afirmat, marţi, că preşedintele Klaus Iohannis şi partidele de dreapta ar trebui să îl susţină pe Dacian Cioloş pentru funcţia de comisar european din partea României. El a adăugat că alianţa USR-PLUS e o „gogoaşă electorală”.

3772 afișări
Imaginea articolului Paleologu îi întinde „un măr otrăvit” lui Iohannis. Susţinerea opoziţiei pentru un fost comisar european

Paleologu îi întinde „un măr otrăvit” lui Iohannis. Acord în opoţiţie pentru susţinerea unui fost comisar european pentru actualul mandat

„De ce nu l-ar susţine preşedintele Iohannis şi partidele de dreapta pe Dacian Cioloş pentru funcţia de comisar european? A mai fost, are experienţă, l-a menajat pe Iohannis necandidînd şi susţinînd un candidat mult mai slab. S-ar strica tandemul Barna-Cioloş? Nici o pagubă! Oricum, e o pură gogoaşă electorală, lipsită de fundament constituţional. Fac, aşadar, apel la preşedintele Iohannis şi la liderii PNL, USR, PLUS, PMP şi UDMR să ia în calcul această soluţie de bun simţ: Dacian Cioloş comisar european”, a scris Theodor Paleologu, pe Facebook.

Într-o altă postare, prezidenţiabilul PMP susţinea că un candidat pentru funcţia de comisar european din partea României ar trebui să vină dinspre PNL sau partidele de dreapta, respectiv PNL, USR, PLUS şi PMP.

„Ţinînd cont de rezultatele de la europarlamentare, comisarul european din partea României trebuie să vină dinspre PNL sau în orice caz dinspre zona de dreapta (PNL, USR, PLUS, PMP însumează peste 55%). Încăpăţînarea ineptă a doamnei Dăncilă de a susţine doar nulităţi compromise din PSD ne poate duce la pierderea şansei de-a avea un comisar european. Am văzut în cazul Consiliului de Securitate unde duce crasa incompetenţă diplomatică a guvernului actual”, a scris Paleologu, pe Facebook.

Comitetul Executiv al PSD se reuneşte, marţi, de la ora 16.00, au declarat surse din partid, pentru MEDIAFAX. Şedinţa are loc după ce Rovana Plumb a fost respinsă de Comisia JURI a PE pentru funcţia de comisar european.

Premierul Viorica Dăncilă a anunţat că va propune o nouă persoană pentru funcţia de comisar european, după ce Comisia JURI a respins-o pe Rovana Plumb pentru această poziţie, spunând că se află în conflict de interese.

Comisia pentru Afaceri Juridice (JURI) a Parlamentului European a decis, luni, prin vot, că Rovana Plumb şi Laszlo Trocsanyi nu sunt apţi pentru funcţia de comisar european, a anunţat europarlamentarul PNL Rareş Bogdan. Comisia a trimis ite o scrisoare către preşedintele PE David Sassoli.

Ursula von der Leyen, preşedintele-ales al Comisiei Europene, a cerut luni României şi Ungariei să propună „persoane adecvate” şi care să corespundă portofoliilor alocate, avertizând că în caz contrar ar putea solicita alte propuneri.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici