Paleologu: L-aş fi susţinut pe Predoiu la prezidenţiale, dar eu nu fac nimic la ordin

Cătălin Predoiu ar trebui să deschidă lista PDL la europarlamentare, consideră deputatul Theodor Paleologu, care, întrebat la RFI dacă îl susţine pe Predoiu în vederea alegerilor prezidenţiale, a spus că în mod normal l-ar fi susţinut, însă nu face "nimic la ordin".

230 afișări
Imaginea articolului Paleologu: L-aş fi susţinut pe Predoiu la prezidenţiale, dar eu nu fac nimic la ordin

Theodor Paleologu (Imagine: Răzvan Lupică / Mediafax Foto)

Paleologu opinează că, printr-o candidatură la alegerile europene din 2014, prim-vicepreşedintele PDL Cătălin Predoiu şi-ar putea testa popularitatea, în vederea prezidenţialelor de la sfârşitul anului viitor.

Theodor Paleologu nu crede că dreapta politică românească va avea un candidat unic la prezidenţialele din 2014. "Pe de o parte, avem PDL, în acest moment au loc alegeri interne pentru a desemna candidatul la prezidenţiale. Ca metodă, eu cred că e foarte prost cum procedăm, pentru că alegerile interne în sine sunt un lucru foarte bun şi am pledat pentru acest lucru, dar semnalul constant pe care l-a dat conducerea partidului în toate aceste luni din urmă, de la Congres încoace şi chiar de dinainte de Congres este închiderea totală. În mod normal, un partid care mănâncă bătaie în halul în care a mâncat bătaie PDL-ul de două sau chiar de trei ori în 2012, un asemenea partid trebuie să se deschidă, nu să se închidă, aşa cum face PDL-ul, practicând chiar în interior un sectarism absolut dezastruos. Or aceste alegeri interne se fac cu ordin de la şeful partidului: «votaţi-l pe Predoiu!» Mie mi-e foarte simpatic Predoiu, e o achiziţie excelentă pentru partid, dar noi ce facem acum, desemnăm probabil cu peste 80% candidatul pentru locul trei sau patru. În cadrul aşa-zisei drepte româneşti, miza este dacă va fi Predoiu pe locul trei şi Ungureanu pe locul patru sau viceversa", a susţinut el, potrivit RFI.

Paleologu mai spune că într-un scenariu "de coşmar" în care Victor Ponta şi Crin Antonescu ar ajunge în turul doi, el l-ar vota pe liderul PNL.

"Eu văd ca foarte probabil un scenariu de coşmar în 2014 şi anume Antonescu-Ponta în turul doi şi atunci va trebui să ne gândim care rău ni se pare mai mic. Personal, am ca unic criteriu în materia asta, că nu văd cum să separ între unul şi altul, unicul meu criteriu este atitudinea faţă de Roşia Montană. Dacă Antonescu menţine această linie de opoziţie fermă şi clară faţă de proiectul de la Roşia Montană, atunci cu imense regrete probabil o să-l votez, deşi ştiu că are anumite deficienţe majore pentru a îndeplini această funcţie, am văzut în 2012 că are lacune serioase şi nici nu cred că vrea să şi le corecteze", a menţionat Paleologu.

"Eu sunt foarte pesimist, eu cred că vom reuşi un rezultat încă mai slab decât în 2012, pentru că avem acum în plus o diviziune foarte clară pe dreapta. PDL-ul însuşi este divizat, este rupt în două, cel puţin", a mai spus deputatul democrat-liberal.

Theodor Paleologu crede că ar fi o idee bună ca Predoiu să fie cap de listă la alegerile europene de anul viitor. "Eu l-am sfătuit pe Cătălin Predoiu, dar cred că n-a reţinut sfatul meu, să candideze şi la alegerile europene, pentru a-şi testa popularitatea. Pentru că, dacă la alegerile europene are un rezultat mediocru, nu ştiu dacă mai are rost să continue la prezidenţiale. Eu cred că alegerile europene ar trebui utilizate ca alegeri primare în cadrul dreptei", a menţionat el.

El a mai apreciat că "raţional" ar fi ca Predoiu să conducă lista PDL la europarlamentare şi Mihai Răzvan Ungureanu lista comună FC, PMP, PNŢCD pentru a se vedea în felul acesta cine este mai indicat ca prezidenţiabil al dreptei, care dintre ei este mai bine plasat.

Întrebat dacă îl va susţine pe Cătălin Predoiu în vederea alegerilor prezidenţiale, Theodor Paleologu a răspuns: "În mod normal, l-aş fi susţinut, pentru că-i un om pe care-l apreciez foarte mult, dar felul în care decurg aceste alegeri este o chestiune de disciplină militară, votăm Predoiu că aşa am primit ordin. Or eu nu fac nimic la ordin! L-aş fi susţinut din toată inima, dacă nu era impus în felul în care a fost impus. Mie nu-mi place să ascult ordinele cuiva şi cu atât mai puţin ordinele lui Blaga!".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici