Paleologu: Nu-mi imaginez PDL fără Boc şi Blaga. Dacă aş câştiga, i-aş invita în BPN

Candidatul la şefia PDL Theodor Paleologu a declarat, sâmbătă, la Convenţia Naţională, că nu îşi imaginează partidul fără Emil Boc şi Vasile Blaga, astfel că, primul lucru pe care l-ar face dacă ar fi ales preşedinte, ar fi să îi invite pe cei doi la BPN şi nu ar face niciun pas fără să-i consulte.

94 afișări
Imaginea articolului Paleologu: Nu-mi imaginez PDL fără Boc şi Blaga. Dacă aş câştiga, i-aş invita în BPN

Paleologu: Nu-mi imaginez PDL fără Boc şi Blaga. Dacă aş câştiga, i-aş invita în BPN (Imagine: Liviu Adascalitei/Mediafax Foto)

Paleologu a spus că, dacă el ar deveni preşedintele partidului, ar fi "o conducere colegială".

"N-am partizani de satisfăcut, nici poliţe de plătit. N-aş bate cu pumnul în masă, pentru că nu poţi bate cu pumnul într-o masă în jurul căreia se află Emil Boc, Vasile Blaga, Ioan Oltean, Gheorghe Flutur, Constantin Ostaficiuc. Aş veghea la unitate cu toleranţă, dar şi cu fermitate, pentru că mâna de fier trebuie să poarte mănuşă de catifea", a adăugat el.

Paleologu a precizat că, în calitate de şef al PDL, nu ar aspira la altă funcţie în stat, ci ar umbla peste tot în ţară ca să mobilizeze "trupele" pentru alegerile din 2012 şi ar încuraja cu prudenţă implementarea la nivel local a sistemului de alegeri interne.

"Eu sunt L-ul din PDL", a mai precizat Paleologu.

El a mai spus, despre candidatura sa, că într-o operă se reţin "sopranele de coloratură", precizând şi că "lumea s-a cam săturat de politicienii puri".

"Cred că un om de cultură care este şi om politic poate fi uneori mai convingător. (...) Unele figuri cer palme, altele cer sfaturi. Figura mea se pare că cere sfaturi", a menţionat Paleologu, el precizând că toată lumea l-a sfătuit să candideze la toate funcţiile

"Dacă voi câştiga peste tot, am de gând să cumulez şi să am patru voturi în BPN", a adăugat el glumind.

El le-a mulţumit şi celor care l-au sfătuit să renunţe la candidaturi, pentru că arată că au foarte multă "grijă" pentru el. Paleologu a adăugat că, tot renunţând la diferitele funcţii, ar putea junge "portar în Modrogan, ceea ce nu-i lucru puţin".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici