Paleologu: Ordonanţa de Urgenţă a Guvernului privind ICR mi se pare o mare gogomănie

Fostul ministru al Culturii Theodor Paleologu a fost prezent, luni seară, la "Mişcarea papioanelor" în sprijinul ICR, declarând că susţine mişcarea pentru că el însuşi poartă papion în mod obişnuit şi că Ordonanţa de Urgenţă a Guvernului privind funcţionarea ICR i se pare o mare gogomănie.

143 afișări
Imaginea articolului Paleologu: Ordonanţa de Urgenţă a Guvernului privind ICR mi se pare o mare gogomănie

Theodor Paleologu (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

Paleologu a fost prezent luni seară la protestul "Mişcarea papioanelor" organizat de Asociaţia Română pentru Cultură, Educaţie şi Normalitate în faţa sediului ICR faţă de ordonanţa de urgenţă a Guvernului care prevede trecerea ICR sub autoritatea Senatului.

"Cum să nu susţin mişcarea papioanelor când eu port papion în mod obişnuit? Şi mă bucur să văd că dintr-o dată atâta lume îşi pune papion", a spus Paleologu.

Paleologu a calificat Ordonanţa drept "o mare gogomănie".

"Pentru a justifica caracterul de urgenţă, Guvernul a spus că actuala conducere a ICR reprezintă o ameninţare la adresa sentimentului de apartenenţă la naţiunea română, al românilor stabiliţi temeinic în străinătate. O asemenea inepţie nu poate fi luată decât la mişto, iar această adunare este tocmai luarea la mişto a acestei gogomănii a Guvernului", a spus Paleologu.

El şi-a exprimat totodată speranţa că premierul Victor Ponta "o să înţeleagă că n-are rost să se umple de ridicol" şi că "va reveni asupra acestei erori care probabil i-a fost băgată pe sub nas fără să-şi dea seama".

"Dacă mandatul lui Patapievici expiră în ianuarie 2013, nu are absolut niciun rost să creezi un asemenea tămbălău, mai cu seama cu justificarea atât de inertă ca cea a ameninţării la adresa naţiunii române", a mai spus Paleologu, precizând că a venit la protest în calitate de purtător de papion şi ca un om care apreciază activitatea ICR cu care a lucrat ca fost ambasador şi ministru al Culturii.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici