Paleologu: Politicianul român e atât de bădăran încât unei femei îi este greu să supravieţuiască

Deputatul PDL Toader Paleologu a declarat, joi, la o dezbatere, că politicianul român e atât de bădăran încât e foarte greu pentru o femeie să supravieţuiască, democrat-liberalul spunând că el măcar are organul despre care oamenii politici vorbesc întruna.

43 afișări
Imaginea articolului Paleologu: Politicianul român e atât de bădăran încât unei femei îi este greu să supravieţuiască

Paleologu: Politicianul român e atât de bădăran încât unei femei îi este greu să supravieţuiască (Imagine: Vlad Chirea/Mediafax Foto)

Institutul de Studii Populare a organizat joi o dezbatere pe tema alegerilor primare în partide, una dintre discuţii referindu-se şi la reprezentarea femeilor în politică.

Consilierul premierului Andreea Vass a pledat pentru stabilirea prin lege a unei norme de reprezentare a femeilor între candidaţii partidelor, după model francez.

În replică, deputatul PDL Toader Paleologu a atras atenţia asupra standardelor scăzute de comportament ale politicienilor români, care fac dificilă prezenţa unei femei pe scena politică.

"Politicianul român e atât de bădăran, încât e foarte greu pentru o femeie să supravieţuiască. De altfel, ştiţi că frecventăm aceleaşi medii şi ştiţi cum se vorbeşte între oamenii politici români. Te iei cu mâinile de cap. Şi mie îmi este greu, darămite unei femei. Măcar eu am organul ăla de care oamenii ăştia vorbesc întruna. Bine, sunt unele femei care încep să creadă că au şi ele şi folosesc aceleaşi expresii", a declarat Paleologu.

Acelaşi punct de vedere a fost susţinut şi de fostul liberal Adrian Cioroianu, care a arătat că în politica românească există "un grav dezechilibru în ce priveşte minima decenţă intelectuală".

Potrivit lui Cioroianu, acest dezechilibu îi cuprinde pe bărbaţi şi pe femei deopotrivă.

"Nu sunt împotriva reprezentării femeilor. Faptul că sunt 52 de procente de femei în ţară… Sunt unul din cei care se bucură cel mai mult de acest lucru", a adăugat Cioroianu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici