Paleologu: Ponta a înţeles că prinzi mai multe albine cu mierea decât cu pliciul

Theodor Paleologu apreciază că Victor Ponta a ales ca, în loc să dea cu ghioaga, să atingă cu floreta toate punctele slabe ale majorităţii, iar prin calitatea discursului şi efectul surpriză a fost al doilea erou al zilei, părând să fi înţeles că prinzi mai multe albine cu mierea decât cu pliciul.

468 afișări
Imaginea articolului Paleologu: Ponta a înţeles că prinzi mai multe albine cu mierea decât cu pliciul

Theodor Paleologu (Imagine: Octav Ganea/Mediafax foto)

"Pe fond, discursul lui Ponta a fost foarte critic la adresa puterii. În loc să dea, însă, cu ghioaga, a atins cu floreta toate punctele slabe ale majorităţii. De aceea l-am şi calificat drept «magistral», asta neînsemnând, fireşte, că sunt de acord cu tot ce a spus (cum ar fi demisia preşedintelui sau alegerile anticipate)", scrie vicepreşedintele PDL Theodor Paleologu pe pagina sa de Facebook.

În opinia sa, Ponta a reuşit o performanţă.

"În mod obişnuit eroul incontestat al unei atare zile este premierul învestit; ori, ieri Ponta a fost al doilea erou al zilei prin calitatea discursului şi efectul de surpriză. Ca strategie, Ponta pare a fi înţeles că prinzi mai multe albine cu mierea decât cu pliciul. Alţii, mulţi, n-au priceput...", mai scrie Paleologu.

Liderul PSD, Victor Ponta, a susţinut, joi, în plen, un discurs amplu, care a durat aproximativ 40 de minute şi din care au lipsit accentele vehemente. Mai mult, Ponta a lăsat să se înţeleagă că opoziţia ar putea colabora politic cu viitorul premier.

Imediat după discursul lui Ponta, conducerea PNL a convocat o şedinţă ad-hoc pentru a discuta atitudinea PSD şi a preşedintelui formaţiunii social-democrate.

Ulterior, preşedintele PNL, Crin Antonescu, a făcut un apel, în numele colegilor săi din conducerea partidului, la partenerii din USL, respectiv la PSD şi la PC, solicitându-le să nu uite nicio secundă cu cine se bat şi că lupta lor este împotriva regimului Traian Băsescu.

"Apelul meu în numele tuturor colegilor din conducerii PNL, către toţi membrii partidului nostru, către toţi simpatizanţii noştri, către partenerii noştri de alianţă, în care avem în continuare deplină încredere şi faţă de care ne comportăm cu maximă onestitate este acesta: de a nu uita nicio secundă cu cine ne batem, pentru cine ne batem şi cu ce mijloace ne batem", a spus Antonescu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici