Paleologu: Sunt împotriva excluderii lui Preda din PDL. Asta ar mai lipsi acuma!

Vicepreşedintele PDL Theodor Paleologu, candidatul PDL la Primăria Sectorului 1, a declarat, luni, că este împotriva excluderii europarlamentarului Cristian Preda din partid. Palelologu a făcut aceste declaraţii înainte de şedinţa BPN al PDL.

721 afișări
Imaginea articolului Paleologu: Sunt împotriva excluderii lui Preda din PDL. Asta ar mai lipsi acuma!

Cristian Preda (Imagine: Andreea Alexandru/Mediafax Foto)

Palelologu a fost întrebat dacă susţine excluderea lui Cristian Preda din PDL pentru declaraţiile făcute de acesta.

"După părerea mea, categoric, nu. Asta ar mai lipsi acuma!", a răspuns Paleologu.

În legătură cu declaraţiile făcute de Silviu Prigoană la adresa lui Cristian Preda, Paleologu a spus că întotdeauna a regretat "agresivitatea" între politicieni, fie din partide diferite, fie în cadrul aceluiaşi partid.

"Eu am o atitudine eminamente urbană şi pe această linie ţin să continui", a adăugat Theodor Palelologu.

"Eu sunt împotriva excluderii. Eu zic ca Trahanache: «Aveţi puţintică răbdare»", a mai declarat Paleologu pentru MEDIAFAX.

Deputatul PDL Silviu Prigoană a declarat, luni, pentru MEDIAFAX că a cerut în scris BPN al PDL excluderea din partid a lui Cristian Preda, pe motiv că acesta nu se mai regăseşte în PDL, date fiind afirmaţiile denigratoare la adresa lui Emil Boc şi a candidatului la Primăria Capitalei.

"Am cerut printr-o adresă scrisă BPN excluderea domnului Cristian Preda, deoarece în ultima vreme dânsul nu se mai regăseşte în PDL şi a făcut afirmaţii denigratoare la adresa preşedintelui PDL şi a candidatului partidului la Primăria Capitalei", a precizat Silviu Prigoană.

El a adăugat că, după ce partidul a hotărât prin vot candidatul la Primăria Capitalei, Cristian Preda a continuat să-l critice şi că a aflat cu stupoare că Preda susţine un candidat independent la Primărie, în defavoarea candidatului PDL.

"Chiar după ce partidul a hotărât prin vot cine va fi candidatul la Primăria Capitalei, dânsul a continuat să mă critice în afara partidului. Acum aflu cu stupoare că dânsul susţine la Primăria Capitalei un candidat independent, în defavoarea candidatului PDL", a spus Prigoană.

El a precizat că, în urma cererii de excludere a lui Cristian Preda, BPN va lua act şi va vota, iar în cazul în care votul va fi favorabil decizia aparţine Consiliului Naţional de Coordonare al partidului.

Preşedintele PDL Bucureşti, Elena Udrea, a declarat, luni, că ea consideră de doi ani de zile că atitudinea europarlamentarului Cristian Preda trebuie sancţionată, precizând că ea nu va propune excluderea acestuia din partid, dar că, dacă se va propune acest lucru, ea va vota "pentru".

Europarlamentarul PDL Cristian Preda anunţă pe blog că la Primaria Capitalei va alege un independent, pe Nicuşor Dan, iar în rest, la locale îi va susţine pe toţi candidaţii PDL, el întrebându-se dacă, în aceste condiţii, se situează în afara organizaţiei de Bucureşti.

"La scrutinul din 10 iunie, voi vota candidaţii PDL de la primăria de sector, de la consiliul local, ca şi de la Consiliul General al Bucureştiului. Susţin, de asemenea, candidaturile PDL din toată ţara. Doar la Primăria Capitalei voi alege un independent. E vorba despre Nicuşor Dan. Trei voturi pentru PDL şi unul pentru un independent. Sunt oare astfel «în afara organizaţiei», aşa cum pare să sugereze Elena Udrea?", scrie Preda.

Nicuşor Dan, preşedintele Asociaţiei Salvaţi Bucureştiul, candidează independent la funcţia de Primar General al Capitalei.

Într-un răspuns la o postare anterioară, Cristian Preda afirma, pe blog, că susţinerea pentru candidatura lui Nicuşor Dan a fost propusă în BPN în urmă cu mai bine de două luni. "Reacţia cvasi-generală a fost: «Cine e Nicuşor Dan?» Nivelul de cunoaştere a realităţii bucureştene e destul de limitat»", scria Preda.

Cristian Preda, fost consilier prezidenţial al lui Traian Băsescu, s-a înscris în PDL la începutul anului 2009.

"Am decis să intru în Partidul Democrat Liberal. Vreau să aduc un plus acestei formaţiuni. Am, de asemenea, dorinţa să candidez la alegerile pentru Parlamentul European din 7 iunie 2009. Cred că pot reprezenta cetăţenii români cu demnitate, în numele unor convingeri politice şi având în vedere un viitor mai bun pentru noi toţi, cetăţeni ai Europei", îşi motiva Preda decizia.

El a fost nominalizat pe lista Partidului Democrat Liberal pentru alegerile europarlamentare din 2009, pe poziţia a patra, dupa Theodor Stolojan, Monica Macovei şi Traian Ungureanu. În urma votului din 7 iunie 2009, a fost ales pe lista Partidului Democrat Liberal pentru un mandat de cinci ani.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici