Papahagi: Plec din PDL dacă Preda, Baconschi, Paleologu şi Funeriu vor fi excluşi

Vicepreşedintele Fundaţiei Creştin-Democrate Adrian Papahagi scrie pe Facebook că va demisiona din partid dacă Cristian Preda, Teodor Baconschi, Teodor Paleologu şi Daniel Funeriu vor fi excluşi din formaţiune la propunerea lui Alin Popoviciu.

390 afișări
Imaginea articolului Papahagi: Plec din PDL dacă Preda, Baconschi, Paleologu şi Funeriu vor fi excluşi

Adrian Papahagi (Imagine: Raul Stef/Mediafax Foto)

"Nu am reacţionat la declaraţiile ultimelor zile, dar dacă sunt excluşi din PDL tocmai oamenii care credibilizează partidul în ochii electoratului de dreapta, nu voi aştepta nici 5 minute să-mi dau demisia în semn de solidaritate. Mă întreb ce om normal la cap ar putea sta pe gânduri când vine vorba să aleagă între Alin Popoviciu şi Cristian Preda + Teodor Baconschi + Toader Paleologu + Daniel P. Funeriu. Am aderat la PDL pentru a fi coleg cu aceşti oameni, nu cu Popoviciu, şi voi părăsi partidul alături de ei dacă se ajunge până acolo", scrie Papahagi.

Vicepreşedintele PDL Alin Popoviciu a declarat, marţi, că va propune în şedinţa de luni a BPN excluderea lui Cristian Preda, Teodor Baconschi, Teodor Paleologu şi Daniel Funeriu pe motiv că nu vede de ce trebuie ţinuţi în partid oameni care atacă în fiecare zi PDL.

"Voi propune, în şedinţa de luni a BPN, excluderea lui Cristian Preda, Teodor Baconschi, Theodor Paleologu şi Daniel Funeriu. Nu văd de ce să ţinem în partid pe cei care critică partidul în fiecare zi. Sunt membri noi, nu sunt oameni care au muncit ani de zile pentru partid şi nu au primit nimic. Sunt parlamentari, foşti miniştri, cărora partidul le-a întins o mână şi acum îl critică", a precizat, pentru MEDIAFAX, Popoviciu.

El a spus că nu i se pare normal că PDL trebuie să se preocupe de atacurile unor membri.

Democrat-liberalul a mai spus că Daniel Funeriu "umblă prin organizaţii şi încearcă să convingă oamenii să adere la un nou partid".

"Nu văd de ce ar trebui să mai ţinem legaţi de noi oameni care ne atacă în fiecare zi", a mai adăugat Popoviciu.

El a spus că aceştia au trecut pe la sediul partidului de puţine ori şi nu simt nimic pentru acest partid.

Preşedintele PDL, Vasile Blaga, a declarat, luni, fiind întrebat despre eventuala excludere din partid a lui Cristian Preda, Teodor Baconschi sau Theodor Paleologu, că la şedinţa BPN de peste o săptămână se vor lua anumite măsuri, pentru a nu fi corelate acţiunile PDL cu cele ale "altui partid".

Europarlamentarul PDL Cristian Preda scrie, pe blogul său, că nu este în conflict cu partidul, ci cu o conducere care se dovedeşte incapabilă să gestioneze misiunea de a face opoziţie, el apreciind că, dacă BPN vrea să lucreze în folosul partidului, nu pe el ar trebui să îl excludă.

Teodor Baconschi a scris pe Facebook că, ales cu 50% din voturi, Vasile Blaga anunţă că îi va elimina pe criticii stării actuale din PDL, fostul ministru de Externe comentând că ciudat este că "această mentalitate cazonă, stalinist-fesenistă, nu a funcţionat nici la MAI pe vremea lui Blaga".

Deputatul PDL Theodor Paleologu a comentat, pe Facebook, că se vehiculează posibila sa excludere din PDL pentru că a îndrăznit să spună că insultele şi ameninţările nu pot duce la consolidarea partidului.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici