Parlament: Comisiile juridice trebuie să finalizeze până joi raportul la legea uninominalului

Conducerile Camerelor Parlamentului au decis, luni, ca legea votului uninominal pentru care Guvernul şi-a asumat răspunderea să fie dezbătută în Comisiile juridice reunite pentru a fi pusă în acord cu decizia Curţii Constituţionale, acestea având termen să finalizeze raportul până joi.

1 afișare
Imaginea articolului Parlament: Comisiile juridice trebuie să finalizeze până joi raportul la legea uninominalului

Parlament: Comisiile juridice trebuie să finalizeze până joi raportul la legea uninominalului

"Comisiile juridice urmează ca, până joi, să elaboreze raportul asupra modificărilor necesare, urmând ca în prima şedinţă a Birourilor permanente reunite să punem pe ordinea de zi acest proiect", a declarat preşedintele Camerei Deputaţilor, Bogdan Olteanu, la finalul şedinţei Birourilor permanente reunite.

El a mai anunţat că membrii celor două Comisii juridice, de la Senat şi Camera Deputaţilor, vor dezbate acest raport miercuri şi joi.

Curtea Constituţională a acceptat, în decembrie 2007, contestaţia preşedintelui Traian Băsescu, declarând neconstituţionale prevederi ale legii uninominalului pentru care Guvernul şi-a asumat răspunderea în Parlament. Astfel, Parlamentul are obligaţia ca, în termen de 45 de zile de la publicarea deciziei în Monitorul Oficial, să reexamineze dispoziţiile respective pentru punerea lor de acord cu decizia Curţii.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici