Parlamentari PSD s-au întâlnit la un restaurant din Buftea, pentru a discuta strategia la buget

Majoritatea senatorilor şi deputaţilor PSD s-au întâlnit, miercuri seară, la un restaurant din Buftea, pentru a discuta, printre altele, şi poziţia pe care o vor adopta la dezbaterile din Parlament la legea bugetului pe 2010.

28 afișări
Imaginea articolului Parlamentari PSD s-au întâlnit la un restaurant din Buftea, pentru a discuta strategia la buget

Parlamentari PSD s-au întâlnit la un restaurant din Buftea, pentru a discuta strategia la buget (Imagine: Mediafax Foto)

Surse din PSD au declarat, pentru MEDIAFAX, că miercuri seară, după suspendarea dezbaterilor din Parlament la legea bugetului de stat, majoritatea senatorilor şi deputaţilor PSD au plecat către Buftea, pentru a se întâlni la un restaurant.

Astfel de întâlniri au loc periodic între parlamentarii social-democraţi, de obicei fiind programate la începutul sesiunilor parlamentare, au precizat sursele.

Potrivit acestora, parlamentarii PSD discută, la întâlnirea de miercuri seară, inclusiv despre atitudinea pe care o vor avea în zilele următoarea la dezbaterile din Parlament la legea bugetului de stat.

Aproape toate amendamentele iniţiate de PSD şi PNL, chiar şi cele admise în comisiile de buget-finanţe, au fost respinse la dezbaterile din plen prin votul PDL-UDMR-independenţi-minorităţi, ceea ce i-a determinat pe parlamentarii Opoziţiei să susţină în plen fiecare din cele peste 9.000 de amendamente depuse, tărăgănând adoptarea bugetului, fixată de Guvern pentru ziua de joi.

În cursul zilei de miercuri, potrivit unor surse din PSD, liderul grupului din Camera Deputaţilor, Viorel Hrebenciuc, a negociat cu ministrul Finanţelor, Sebastian Vlădescu, posibilitatea acceptării unui amendament prin care s-ar indexa pensiile cu valoarea inflaţiei, propunerea neprimind acceptul ministrului.

Dezbaterile la bugetul de stat pe 2010 au fost suspendate, miercuri seară, puţin după ora 20.30, după ce parlamentarii au discutat, în aproape o oră, 38 de amendamente depuse la bugetul Ministerului Dezvoltării Regionale şi Turismului.

Parlamentarii PSD şi-au susţinut în plen, pe rând, amendamentele depuse la bugetul Ministerului Dezvoltării Regionale şi Turismului, ajungând ca în aproape o oră de dezbateri să se voteze 38 din cele 3.396 de amendamente la acest buget.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici