Parlamentarii au aprobat prelungirea stării de urgenţă. Guvernul va raporta săptămânal activitatea pentru combaterea pandemiei

  • Parlamentul a votat solicitarea preşedintelui Klaus Iohannis de prelungire a stării de urgenţă pe teritoriul României
  • Solicitarea a fost aprobată
  • Guvernul va raporta săptămânal activitatea pentru combaterea pandemiei
5766 afișări
Imaginea articolului Parlamentarii au aprobat prelungirea stării de urgenţă. Guvernul va raporta săptămânal activitatea pentru combaterea pandemiei

Parlamentul votează astăzi decretul de prelungire a stării de urgenţă

ACTUALIZARE 13.30. Drepturile şi libertăţile îţi vor fi îngrădite pentru încă 30 de zile. Parlamentarii au aprobat decretul privind prelungirea stării de urgenţă, însă nu au renunţat la condiţiile impuse de PSD. Astfel, Guvernul va trebui să prezinte un raport săptămânal cu activităţile luate pentru combaterea pandemiei de coronavirus, iar la 60 de zile de la încetarea stării de urgenţă Curtea de Conturi va verifica modul în care au fost făcute achiziţiile publice.
 
Din totalul celor 439 de parlamentari care şi-au exprimat votul, 404 au votat decretul, în timp ce 29 au votat împotrivă, iar cinci s-au abţinut. Alde şi Pro România au fost singurele partide care nu au susţinut aprobarea prelungirii stării de urgenţă. 

---

Parlamentul se întruneşte joi, în şedinţă online, pentru dezbatere şi vot asupra solicitării preşedintelui Klaus Iohannis de prelungire a stării de urgenţă pe teritoriul României. Şedinţa Parlamentului începe la ora 12.00.

Comisiile juridică, de apărare şi pentru sănătate ale celor două Camere ale Parlamentului şi comisiile de politică economică, afaceri europene, muncă, transporturi şi învăţământ au avizat favorabil decretul. Parlamentarii au făcut o serie de propuneri şi recomandări, care vor fi transmise preşedintelui şi Guvernului.
 
Proiectul de hotărâre pentru încuviinţarea măsurii adoptate de preşedintele Klaus Iohannis privind prelungirea stării de urgenţă prevede că „se încuviinţează măsura prelungirii stării de urgenţă pe teritoriul României, pentru o perioadă de 30 de zile, instituită de preşedintele României prin Decretul nr. 240 din 14 aprilie 2020, publicat în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 311 din 14 aprilie 2020”.
 
Pro România şi ALDE, prin vocile liderilor Victor Ponta şi Călin Popescu Tăriceanu, au anunţat că se opun prelungirii măsurilor de restricţie.
 
Comitetul Executiv al PSD a decis, miercuri, să voteze pentru prelungirea stării de urgenţă până pe 14 mai, decretată de preşedintele Klaus Iohannis, a anunţat preşedintele interimar al social-democraţilor, Marcel Ciolacu. 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici