Parlamentarii Pro România nu vor fi prezenţi la votul pentru învestirea Guvernului Orban

Senatorul neafiliat Adrian Ţuţuianu a afirmat, joi, că parlamentarii Pro România nu vor participa la votul pentru învestirea Guvernului Orban, în plenul reunit de luni al Legislativului.

400 afișări
Imaginea articolului Parlamentarii Pro România nu vor fi prezenţi la votul pentru învestirea Guvernului Orban

„Nu se schimbă nimic, noi am spus că nu putem susţine un guvern al PNL, pentru că interesele categoriilor de electorat pe care le reprezentăm noi, respectiv PNL, sunt diferite. Nu a reieşit din programul de guvernare prezentat de domnul Orban şi nici la audierile miniştrilor, lucruri care sunt extrem de importante pentru noi, cum ar fi rectificarea bugetară, cum ne încadrăm în deficitul bugetar, dacă se va pune în aplicare anul viitor legea pensiilor şi legea salarizării, dacă sunt finanţări suficiente pentru proiectele mari de investiţii în infrastructură principal, dacă vom reuşi să atragem mai mulţi bani europeni şi putem continuă cu acest şir de reproşuri pe care noi le aducem programului de guvernare şi echipei prezentate de Ludovic Orban. Că urmare, nu vom fi prezenţi în Parlament”, a declarat Adrian Ţuţuianu, joi, la Antena 3.

Întrebat dacă aleşii Pro România nu vor fi prezenţi în sală sau în Parlament, Ţuţuianu a răspuns scurt: „Nu vom fi prezenţi”.

„Vreau să spun că domnul Orban are cel puţin patru provocări extrem de importante pentru următoarea perioadă. Prima provocare este să strângă 233 ca să aibă cvorum. A două, trebuie să aibă 233 de voturi pentru învestirea guvernului. În al treilea rând, trebuie să îşi asigure o majoritatea care să îi permită trecerea prin Parlament a proiectelor de legi care pun în aplicare programul de guvernare. Şi în al patrulea rând are de rezolvat probleme care sunt în contradicţie în cadrul coaliţiei din Parlament care susţine acest guvern. În opinia mea luni nu va fi cvorum, că urmare nu cred că se va putea rezolva probleme învestirii guvernului”, a explicat Adrian Ţuţuianu.

Nici parlamentarii PSD nu vor fi prezenţi în sală la votul de învestitură al noului Executiv, a anunţat Viorica Dăncilă.

Marţi şi miercuri au avut loc audierile în comisii ale miniştrilor propuşi în Guvernul Orban. Florin Cîţu, propus la Finanţe, a primit aviz negativ, Ion Ştefan care este propus ministru al Dezvoltării la fel şi Violeta Alexandru, nominalizată la Ministerul Muncii.

Votul pentru învestirea noului Executiv va avea loc în plenul reunit al Camerei Deputaţilor şi Senatului, începând cu ora 14.00. Pentru a primi votul de încredere al Legislativului sunt necesare 233 de voturi „pentru”.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici